خوردن و آشامیدن

توصیه های آجیلی شب یلدا

طب سنتی مصرف همزمان مواد غذایی چون آجیل ، میوه، سبزیجات، غلات و نان را ممنوع می داند.

پرخوری و مصرف بیش از اندازه مواد غذایی باعث ایجاد اختلال در کارکرد دستگاه گوارش و هضم غذا و ابتلا به بیماری های مختلف می شود. شب یلدا یکی از مناسبت های اصیل ایرانیان است که در این شب انواع خوراکی ها چون هندوانه، انار، آجیل، خرمالو، مرغ و ماهی صرف می شود اما باید به این نکته توجه داشت که پرخوری و همه چیز خوری باعث ابتلا به بیماری های مختلفی خواهد شد. طب سنتی مصرف همزمان مواد غذایی چون آجیل ، میوه، سبزیجات، غلات و نان و … را ممنوع می داند که باعث ایجاد اختلال در هضم غذا و فساد غذایی در معده می شود. عوارض پرخوری اسهال، استفراغ و مسمومیت غذایی است. نباید در شب یلدا تمام مواد غذایی رنگی و خوشمزه را بخورید و حتی نباید در طی مدت زمان کوتاه تمام مواد غذایی را همزمان با هم میل کرد. شاید به خاطر پرخوری و همه چیز خوری دچار مشکل نشوید اما این مساله در دراز مدت تاثیر مخربی روی بدن شما خواهد داشت و کارکرد معده، کبد و روده ها را با مشکل رو به رو می کند. افرادی که معده ضعیفی دارند با هله هوله خوری زودتر دچار بیماری می شوند. متاسفانه ایرانی ها به همه چیز خوری و پرخوری علاقه ی زیادی دارند و این مساله باعث بروز انواع بیماری ها در آنها شده است.

آجیل های شب یلدا

پسته: آیا شما هم هنگام خوردن آجیل اول سراغ پسته ها می روید؟ نگران نباشید این عادت خیلی هاست! از نظر طب سنتی پسته طبیعتی گرم و خشک دارد، خون ساز و در درمان کم خونی موثر است، دهان را خوشبو و مغز و ذهن را تقویت می کند و باعثآرامش اعصاب می شود. حتی پوست پسته هم دور ریختنی نیست زیرا برای سکین درد بیماری هموروئید می توانید پوست پسته را داخل آب بجوشانید، آن را داخل لگن بریزید و برای چند دقیقه در آن بنشینید.
توصیه پسته ای: متخصصان طب سنتی می گویند اگر مزاج گرم دارید باید پسته را با انار ترش بخورید؛ البته آب انار ترش در مقایسه با آب انار شیرین انتخاب بهتری است. از طرفی افرادی که به دلیل گرمی مزاج دچار کهیر و حساسیت های پوستی می شوند بهتر است پسته را با برگه زردآلو بخورند تا از ابتلا به حساسیت های پوستی پیشگیری کنند.

بادام: بادام شیرین از نظر طب سنتی گرم و تر است. سینه را نرم می کند. در درمان سرفه، زخم روده و مثانه و اسهال مفید است، حافظه را تقویت می کند. پس اگر تا امروز بادام نمی خوردید با توجه به این خواص باید تجدیدنظر کنید و یلدای امسال سراغ بادام آجیل بروید. البته فراموش نکنید بادام سنگین و دیرهضم بوده و مصرف مداوم آن برای معده های سرد و مرطوب مضر است.

بادام هندی: بادام هندی گرم و خشک است. مصرف بادام هندی در حفظ سلامت قلب و عروق و لثه و دندان ها مفید است، گرسنگی را از بین می برد و مصرف آن به افرادی که قصد کاهش وزن دارند(به عنوان میان وعده) توصیه می شود. این هم یک توصیه به خانم های کدبانو؛ بادام هندی طعم مطبوعش را در دمای اتاق از دست می دهد و خیلی زود فاسد می شود بنابراین باید این آجیل خارجی! را در یخچال نگهداری کنید.

فندق: طبیعت گرم و خشک فندق باعثشده این آجیل مناسب فصل زمستان و البته شب یلدا باشد. فندق مقوی روده ها و معده است و باعثدفع سموم بدن و تقویت حافظه می شود. بیماران مبتلا به فشارخون نباید در مصرف فندق زیاده روی کنند چرا که این مغز پرطرفدار فشارخون را بالا می برد. در مقابل مغز فندق به این دلیل که نشاسته کمی دارد بهترین نوع آجیل برای بیماران دیابتی است.
توت خشک: توت خشک طبیعتی گرم و تر دارد و با تقویت جگر و طحال در تولید خون تمیز به بدن کمک می کند. مصرف همزمان توت با غذا منجر به فساد غذا در معده و بروز نفخ معده و سوءهاضمه می شود.

نخودچی: به گفته حکمای طب سنتی طبع نخودچی گرم و خشک است و زیاده روی در مصرف آن به افراد صفراوی مزاج توصیه نمی شود چون سوء مزاج را به همراه دارد. البته نخودچی جلوی ضعف را می گیرد، از بروز پوکی استخوان پیشگیری می کند و مصرف آن همراه کشمش به عنوان تنقلات سالم توصیه می شود.

کشمش: کشمش از جمله تنقلاتی است که طبیعتی گرم و تر دارد و مصرف آن در تقویت حافظه، دفع مواد زائد بدن، تقویت معده، کلیه ها و استخوان ها و درمان تنگی نفس و سینه درد موثر است. همچنین این میوه خشک شده با وجودی که شیرین و چسبناک است، باعثخرابی دندان نمی شود و حتی برای سلامت دندان و لثه هم مفید است.

منبع: مجله تندرستی/ شماره ۱۳۶/ آذر ماه ۹۲/ صفحه ۴۲

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن