از منظر طب سنتی، خواص و مزاج دنبه بدین قرار است:
- مزاج آن گرم و تر است.
- روغنی که از دنبه گوسفند بدست میآید جهت پخت و پز استفاده میشود.
- هر چه سن حیوان بیشتر باشد روغن دنبه آن سنگینتر و دیرهضم تر بوده و خون غلیظتری تولید میکند لذا مصرف آن برای افراد کم تحرک و کسانی که معده ضعیف دارند توصیه نمیشود.
- دنبه ورمها را نرم کرده و تحلیل میبرد.
- برای نرم کردن اعصاب و افزایش قابلیت انعطافپذیری عضلات نیز مناسب است.
- در برنامه غذایی افرادی که تحرک و فعالیت بدنی مناسب دارند از مشکلات مفصلی و کمردرد جلوگیری میکند.
- موجب اصلاح حال کلیهها میشود. (مصرف آن با نشاسته).
مضرات مصرف دنبه
- دیر هضم است و قوای هاضمه را تضعیف میکند.
- مصرف آن در سرد مزاجها مناسب نیست.
- مصرف آن در فصول گرم میتواند موجب حالت تهوع شود.
مصلح دنبه چیست؟
برای مصرف دنبه (به عنوان مثال همراه با کباب) بریان کردن آن با ادویه های خیلی گرم مانند زنجبیل و فلفل و دارچین و خوردن آن با سرکه توصیه میشود تا هضم دنبه آسانتر شود و خواص و مزاج آن بهبود یابد.
حسن
سلام
اگه طبع دنیه گرم هست پس چرا برای سرد مزاج ها مناسب نیست!؟
مگه اینطور نیست که برای تعدیل طبع سرد باید غذای گرم خورده بشه؟