در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج تربچه آمده است که :
- مزاج آن گرم و تر است.
- تربچه از سبزیجاتی است که به هضم غذا کمک میکند؛ خوردن آن همراه غذا مفید است.
- مصرف تربچه میتواند به رفع سنگ کلیه و مثانه کمک کند چون ادرار آور است.
- موجب رویش مجدد موهای ریخته در بیماری داء الثعلب میشود.
مضرات مصرف تربچه
- تربچه برای همه مناسب نیست، مثلا افراد با معده مرطوب از مصرف تربچه ضرر خواهند کرد (بخصوص اگر قبل از غذا مصرف کنند).
- تربچه میتواند سبب نفخ و دل پیچه شود؛ افرادی که از نفخ و سنگینی معده رنج میبرند؛ از مصرف آن پرهیز کنند.
- مصرف همزمان تربچه با ماست مضر است.
مصلحات تربچه
- مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج تربچه ؛ مصرف آن همراه نمک یا عسل است.
- زیرهای که در سرکه خیسانده شده باشد نیز مصلح تربچه است و از آسیب آن به بدن کم میکند.