طبع گشنیز در طب سنتی
طبع گشنیز در طب سنتی سرد و خشک است.
خواص گشنیز در طب سنتی
در خصوص خواص گشنیز در طب اسلامی و طبع گشنیز در طب سنتی آمده است که :- خوردن هفت مثقال از آب آن با شکر اشتها آور است و برای داشتن خواب خوب مناسب است.
- تخم گشنیز مفرح، تقویت کننده قلب و مغز و معده است.
- اشتها آور، خواب آور، تسکین دهنده صفرا و تشنگی بوده و در رفع التهاب معده و استفراغ مفید است.
- مانع از بالا رفتن بخارات فاسد به مغز (زمانی که غذا در معده فاسد شده و یا در معده ماده بدی وجود دارد) میشود و ازین طریق مانع از بروز سردرد و حالت سرگیجه میشود.
- زیاده روی در مصرف گشنیز موجب ضرر برای مغز، کاهش بینایی یا اختلال حواس میشود.
- مصرف زیاد آن باعث ضعف حافظه و فراموشی و اختلال ذهن و ضعف نیروی جنسی و کاهش خونریزی حیض و ناباروری در زنان میشود.
- افراد مبتلا به آسم و تنگی نفس در مصرف گشنیز احتیاط کنند.
- از جمله خواص گشنیز در طب اسلامی آن است که این گیاه برای از بین بردن برفک دهان بسیار مناسب است. از این رو افراد میتوانند آب گشنیز را مزه نمایید.
- همچنین با خواص درونی این گیاه میتوان گفت گیشنیز برای رفع خارش بدن و رحم و مقعد بسیار مفید است. لازم است آب گشنیز را با آرد ترکیب کرده و به محل مورد نظر بمالید.
- همچنین توجه داشته باشید جوشانده تخم گشنیز برای درمان غلظت خونبسیار مناسب است.
علی
گفته میشه گشنیز بسیار سرد و در رتبه سردی دوم پس از کافور هست و مصرفش برای مصرف کننده مضر هست، مگر در موارد درمانی خاص، یک لیوان آب گشنیز اون قدر سرد هست که می تونه باعث کشته شدن شخص بشه.