در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج فندق این گونه آمده است که:
- مزاج آن گرم و خشک است.
- دارای مقدار کمی مواد نشاستهای است.
- فندق دارای مواد مغذی فراوانی مثل کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم، سدیم و آهن است
- این مغز دانه، غذای بسیار مناسبی برای مبتلایان به دیابت است.
- فندق برای تقویت مغز و افزایش ماده مغزی و نخاعی مناسب است.
- فندق بوداده با کمی فلفل نزلههای سرد را میپزد و آماده دفع میکند.
- مصرف آن همراه با انیسون برای رفع سوزش مجاری ادراری و رفع لاغری کلیهها مفید است.
- از آن برای پادزهر نیش عقرب نیز استفاده میشده است.
- مانند بسیاری از مغزهای گیاهی افزایش دهنده میل جنسی و مقوی قوای جنسی است.
- مقوی رودهها است و و معده را تقویت و سموم را از بدن خارج میکند.
- ترکیب فندق با عسل در درمان سرفههای مزمن موثر است. همچنین با عسل و شکر جهت خارج کردن اخلاط ریه و سینه بکار میرود.
عوارض زیاده روی در مصرف فندق
فندق نسبت به سایر مغزهای گیاهی غلیظتر و دیرهضمتر است، بنایراین افراط در مصرف آن، میتواند عوارض زیر را به دنبال داشته باشد:
- زیاده روی در مصرف فندق، تولید نفخ و باد شکم میکند و موجب احساس کشیدگی در معده میشود.
- معده را نیز ضعیف میکند.
- فشار خون را بالا میبرد.
- منجر به چاقی و اضافه وزن میشود.
مصلح فندق چیست؟
- ماء العسل، شکر سرخ و سکنجبین مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج فندق هستند.
- حتی توصیه میشود افراد سرد مزاج نیز فندق را به تنهایی نخورند و ماء العسل را با آن همراه کنند.