خواص و طبع کاهو در طب سنتی
در خصوص خواص و مزاج کاهو در طب سنتی، این گونه آمده است:
- کاهو دارای مزاج و طبع سرد و تر است.
- كاهو صاف كنندهی خون است و خون خوب و رقيق توليد میكند كه بهتر از خون توليد شده از سبزيجات ديگر است.
- رطوبت بسيار خوبی دارد و رطوبت طبيعی بدن را تقویت و تأمین میکند.
- کاهو ملین طبع است و از یبوست مزاج جلوگیری میکند.
- دارای رطوبت است و حدت و تیزی صفرا را کاهش میدهد و سبب تسکین تشنگی میشود.
- چون رطوبت عامل ايجاد خواب است، کاهو حالت آرامش بخش داشته و خواب آور خوبی است.
- كاهو غذايیت زيادی ندارد لذا باعث چاقی نمیشود
- كاهو سكنجبين در طب سنتی يكی از بهترين و مفيدترين خوردنیهای میان وعده مخصوصاً در فصل بهار و تابستان است.
- مصرف کاهو سکنجبین برای جلوگیری از پرخوری در فصل بهار است.
- یکی از راههای درمان اختلال خواب مصرف آب (عصاره) كاهو است.
روش تهیه آب كاهو:
- يك عدد كاهوی متوسط را كاملاً شسته و در يک قابلمه دردار كه در آن كاملاً بسته شده قرار داده و روی حرارت كم بگذاريد تا به اصطلاح با بخار آب خودش،نرم و بخارپز شود. آب كه انداخت شعله را خاموش كرده كاهو را بفشاريد تا آب و عصاره آن استخراج شود. 1 تا 2 قاشق غذاخوری از اين عصاره قبل از خواب میتواند خواب راحتي را به دنبال داشته باشد.
کاهوی خوب دارای چه ویژگیهایی است؟
كاهوی خوب، کاهویی است كه برگ و ساقه آن نازک و سطح آن چرب باشد و تلخ نباشد.
عوارض زیاده روی در مصرف کاهو چیست؟
- زيادهروی در مصرف كاهو میتواند مخصوصاً در افراد با مزاج سرد و رطوبتی به دلیل افزودن بر میزان رطوبتهای بدن، باعث سردی، پفآلودگي صورت،ورم بدن، درد و تورم مفاصل، آبريزش بينی و دهان، شل شدن بدن، رفلاكس و نفخ، ضعف حافظه و فراموشی و ضعف بينایی شود.
- زياده روی در مصرف آن برای قوای جنسی سردمزاجان زيان آور است.
- مصرف زیاد سالاد کاهو همراه با غذا موجب نفخ میشود و برای همه افراد مناسب نیست.
مصلح کاهو چیست؟
- توصیه میشود افراد سرد مزاج از مصرف كاهو پرهیز کرده یا آن را در مقادیر کم، همراه با پودر زيره، نعناع، کرفس، كمي عسل، شيره انگور يا سكنجبين شيرين مصرف كنند تا از ضررهای کاهو کاسته شده و بر خواص و مزاج آن افزوده گردد.
جهت مشاهده طبع و مزاج خوراکیها میتوانید به صفحه اختصاصی طبع مواد غذایی مراجعه نمایید.