خواص و مزاج زیتون
در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج زیتون این گونه آمده است که :
- مزاج زیتون نارس سرد و خشک، زیتون کاملاً رسیده گرم و خشک و زیتون سیاه نیز گرم و خشک است.
- اگر همراه غذا خورده شود – نه پيش يا پس از غذا – مقوی معده و اشتها آور است.
- ضماد زیتون بر زیر ناف موجب رفع یبوست و ایجاد حالت اسهال میشود.
- مقوی معده و اشتها آور است. بویژه زیتون پرورده که در تحریک اشتها بینظیر است.
- زیتون به رفع چاقی کمک میکند، بنابراین زیاده روی در مصرف آن برای افراد لاغر اندام مناسب نیست.
- تحریک و تقویت قوای جنسی، از خواص دیگر زیتون است.
- مزه مزه با آب و نمکی که زیتون در آن خیسانیده شده باشد جهت استحکام دندان و لثه مفید است.
- زیتون را تنها باید همراه غذا خورد؛ زیتون و سبزیخوردن، تنها مواردی هستند که مصرف آنها در کنار غذا، عموماً منعی ندارد.
- جویدن برگ آن جهت آفت دهان مفید است.
- خواص پرشمار زیتون در روغن زیتون فرابکر (تصفیهنشده و بودار) وجود دارد که با تصفیهشدن، حذف میشود.
بهترین نوع زیتون، چه نوعی است؟
بهترین نوع زیتون، سبز و رسیده آن است که در آب و نمک پرورده شده باشد که در این صورت خواص زیادی دارد.
عوارض مصرف زیاد زیتون
- مصرف زیاد از حد آن در افراد گرم مزاج سبب سوختن اخلاط میشود.
- از عوارض دیگر مصرف بیش از حد زیتون، بروز بیخوابی است.
- افراط در مصرف زیتون برای ریه نامناسب است.
مصلح زیتون چیست؟
بادام درختی شیرین، گردو، سرکه، عسل و شیرینیهای طبیعی مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج زیتون هستند.
حسن
با سلام لطفا بفرمایید ضماد زیتون چیست؟