خواص خوراکی‌هاسبزی ها

خواص و مزاج جعفری در طب سنتی

جعفری معده و کبد را تقویت می‌کند و بادها را تحلیل می‌برد.

در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج جعفری آمده است که :

  • مزاج آن گرم و خشک است.
  • جعفری برای کارکرد بهتر دستگاه گوارش مفید است (بخصوص در کسانی که معده‌های سرد و رطوبتی و مشکلات گوارشی دارند).
  • معده و کبد را تقویت می‌کند و بادها را تحلیل می‌برد.
  • جعفری اشتها آور است و توصیه می‌شود افرادی که کم اشتها هستند از تأثیر آن بهره‌مند شوند.
  • دم کرده گیاه جعفری برای رفع اخلاط سینه و مجاری ریوی، آبریزش بینی و تنگی نفس بخصوص در فصول سرد توصیه می‌شود.
  • بوییدن و خوردن آن جهت سرماخوردگی، دفع رطوبت و سردی مغز مفید است.
  • ضماد آن جهت تسکین درد و ورم بواسیر بکار می‌رود.
  • گرم کننده کلیه و معده سرد و مقوی آن‌هاست.
  • ادرارآور و پاک‌کننده مثانه است و از آن برای دفع سنگ کلیه نیز استفاده می‌شود.
  • در بهبود سرفه خشک نیز مفید است.
  • جعفری باز کننده انسدادهای کبد و طحال است.
  • در آقایانی که مشکل پروستات دارند، بخاطر خاصیت بازکنندگی مجاری ریز و ادرارآوری که دارد مفید است.

نکته مهم: گرم مزاجان باید در خوردن جعفری (به صورت روزانه و مداوم) جانب احتیاط را رعایت نمایند؛ جعفری می‌تواند سبب کاهش منی در گرم مزاجان شود.

مصلح جعفری چیست؟

  • مصرف گیاه جعفری همراه گیاهان دیگری مانند کاسنی و بادرنجبویه مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج آن است.
  • مصرف مقدار کمی ترشی طبیعی همراه با غذایی که در آن جعفری هست، باعث تعدیل مزاج غذا و جلوگیری از ضرر آن می‌شود.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 4 =

نوشته های مشابه

بستن