خواص خوراکی‌هامیوه ها

خواص و مزاج سنجد در طب سنتی

سنجد شادی آور است و سب افزایش نشاط و رفع افسردگی می‌شود.

در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج سنجد آمده است که :

  • دارای مزاج سرد و خشک است.
  • از بهترین تنقلات برای کودکان است. برای تقویت بدن و کمک به رشد کودکان مناسب است.
  • سنجد شادی آور است و سب افزایش نشاط و رفع افسردگی می‌شود.
  • همچنین سنجد برای رفع بی‌اختیاری ادرار (شب ادراری یا حین عطسه و سرفه) به علت شل شدن بافت و دریچه خروجی مثانه نیز مفید است.
  • به درمان سرفه گرم کمک می‌کند.
  • سنجد از بالا رفتن بخارات معده به مغز جلوگیری می‌کند. (این خاصیت باعث جلوگیری از بروز نوعی از سردرد می‌شود)
  • سنجد خاصیت قبض داشته و جمع کننده است، از این رو برای رفع بیماری‌هایی نظیر اسهال و بواسیر، مفید است.
  • سنجد علاوه بر اسهال باعث بند ‌آمدن خونریزی در دستگاه گوارش نیز می‌شود. همه این خواص به نوعی به خاصیت قبض موجود در آن مربوط می‌شود.
  • سنجد با مکانیسم مهار صفرا و با تقویت معده و دریچه ها مانع بروز تهوع و استفراغ می‌شود.
  • مصرف متعادل سنجد برای خانم‌های باردار که دچار تهوع هستند، مفید است. (البته باید زیر نظر طبیب مصرف شود)
  • خانم هایی که دچار خونریزی بیش از حد ایام عادت ماهانه هستند (که منجر به ضعف و کم خونی می‌شود)، می‌توانند پس از سپری شدن حدود سه تا پنج روز از قاعدگی، شروع به مصرف سنجد کنند تا خونریزی و لکه بینی شدید یا طولانی آنها از بین برود.
  • پوست روی سنجد باعث تقویت و افزایش کیفیت پوست بدن می‌شود. بهتر است این میوه حتماً همراه پوست خورده شود تا فرد از این خاصیت سنجد نیز منتفع شود. (البته برای کسانی که معده ضعیف دارند چندان توصیه نمی‌شود.)
  • پودر هسته سنجد برای تقویت استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان مفید است.

ویژگی‌های بهترین نوع سنجد

  • بهترین نوع سنجد، نوع بزرگ و پوست نازک آن است که طعم شیرینی داشته باشد.
  • سنجد تازه و مرغوب، پس از خشک شدن تا دو سال خاصیت خود را حفظ می‌کند البته به شرطی‌ که در جای خشک و خنک و در پوسته خود نگهداری شود.

خواص و مزاج شکوفه سنجد:

  • شکوفه سنجد مزاج گرم و خشک دارد.
  •  محرک میل جنسی بخصوص در خانم‌ها است
  • باعث باز شدن انسدادهای مجاری داخل بدن می‌شود.
  • در صورتی که با روغن زیتون حرارت داده‌شود، برای رفع سستی مفاصل و رشد مو نیز مفید است (استفاده موضعی و مالیدنی)
  • نفخ و باد دستگاه گوارش را از بین می‌برد و برای مغز و ریه نیز مفید است.

عوارض مصرف زیاد سنجد

  • زیاد خوردن سنجد برای گوارش خوب نیست و عمل هضم را مختل می‌کند و برای معده نیز سنگین است.
  • منجر به یبوست مزاج می‌گردد.

مصلح سنجد چیست؟

مواد شیرین مانند نبات، شکر و عسل مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج سنجد هستند.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۴ (۱ رای)

مشاوره طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

آکادمی طبایع

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

اپلیکیشن طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
4 (1 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *