در خصوص خواص و مزاج آلبالو در طب سنتی آمده است که :
- آلبالوی ترش نيمرس، سرد و خشک است و آلبالوی شيرين رسیده، سردی و خشکی آن کمتر و در مواردی رطوبت نیز دارد.
- آلبالو، در تسکین تشنگی و تقویت معده و کبد گرم بسیار سودمند است.
- آلبالو، به خصوص اگر مایل به ترش باشد برای مقابله با حدت صفرا و گرمازدگی و رفع علایم آن کارآمد است و برای این منظور میتوان آن را بصورت خام یا به صورت شربت کمشیرین مصرف کرد.
- آلبالو قابض است و در رفع اسهال، دل آشوبه و تهوع و تلخی دهان ناشی از برگشت صفرا به معده نیز بسیار سودمند است.
- آلبالو پلو به عنوان یک غذای سنتی ایرانی، خوراکی مفید برای فصل گرم تابستان است
- مصرف آلبالو پلو در شرایط تشنگی، غلبه حرارت، غلظت خون و پرفشاری خون در گرم مزاجها توصیه میشود.
- خوردن شیره هسته آلبالو با رازیانه برای خرد کردن سنگ کلیه و مثانه و مجاری ادراری بینظیر است.
- مصرف زیاد آلبالو برای سردمزاجان توصیه نمیشود.
مصلح آلبالو چیست؟
مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج آلبالو ، عسل است.