در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج نارنج این گونه آمده است که :
- مزاج آب ترش آن سرد و خشک و شکوفه و پوست زرد آن گرم و خشک است.
- برای نزلههای سینه و سرفههای گرم مفید است.
- آشامیدن آب نارنج با شکر مسهل صفراست.
- مسکن حدت صفرا و خون است.
- ضماد پخته پوست و مغز و تخم نارنج با سرکه جهت خارش بدن و جوشهای سر و نرم کردن پوست و مو مفید است.
نکات مهم در مصرف نارنج
- عرق نارنج، علاوه بر مفرح بودن سبب بیخوابی می گردد که مصلح آن گلاب است.
- مضر اعصاب است و زیاده روی در مصرف آن موجب ضعف کبد میشود (بخصوص ناشتا خوردن آن).
مصلح نارنج چیست؟
شکر و عسل مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج نارنج هستند.