از منظر طب سنتی، خواص و مزاج پاچه بدین شرح است:
- مزاج آن معتدل است.
- از هضم آن، خون خوبی برای بدن بدست میآید.
- افراد با گرفتگی صدا و سرفه خشک و خشونت حلق و مبتلایان به بواسیر در صورتی که هاضمه خوبی داشته باشند از مصرف پاچه پخته شده بهره میبرند.
- خوردن پاچه برای مبتلایان به تب و کسانی که غذای کم نیاز دارند مفید است.
- پاچه برای مبتلایان به خونریزی رحم، سستی روده و خونریزی بواسیر مفید است.
- پاچه به رفع مشکل کسانی که بدنشان محتاج به محکم نمودن اندام است، کمک میکند.
- غذاییت نسبتا خوبی دارد.
- در لاغری بیش از حد مفید است.
- در شکستگی استخوان موجب التیام و بهبود میشود.
- ملین طبع خشک مزاجها (آب پاچه) است.
نکاتی پیرامون مصرف پاچه
- پاچه به طور کلی دیرهضم است و کسانی که عادت به مصرف آن دارند، باید تحرک کافی داشته باشند و حتماً ورزش و فعالیت بدنی را در برنامه روزانه خود بگنجانند.
- زیاده روی در مصرف آن موجب قولنج میشود و چنانچه با سرکه و انجدان و یا سایر مصلحات تهیه گردد لزوجت و سردی آن تخفیف مییابد و دیگر تولید قولنج نمیکند.
مصلح پاچه چیست؟
سرکه، عسل و پختن پاچه با کرفس و دارچین، مرزه و گل پر، مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج آن هستند.