طبع و خواص جگر سفید در طب سنتی
در طب سنتی، خواص و مزاج شش (جگر سفید) این گونه بیان شده است که :
- مزاج آن گرم و تر است.
- به پیشگیری از پوکی استخوان و رشد استخوانها کمک میکند.
- غذائیت جگر سفید یا ریه بسیار اندک و هضم آن به کندی صورت میگیرد.
- آب پز آن، خوب نیست ولی کباب آن به شرط آنکه قبلاً در سرکه خوابانده باشند کم ضرر است.
بهترین نوع شش چه نوعی است؟
شش بره و بزغاله از سایر انواع ریه بهتر است و برای بیماران تبدار خوردن آن جایز است و همچنین برای بیمارانی که از خوردن گوشت ممنوع میباشند و هوسخوردن گوشت دارند، اجازه داده میشود که آن را به صورت کباب و از قسمتهای اطراف و بیرگ و ریشه آن مصرف کنند.
مصرف زیاد آن برای چه افرادی مضر است و چه عوارضی در پی دارد؟
جگر سفید برای افراد سرد و تر مضر و مصرف زیاد آن شامل عوارض زیر است:
- زیاده روی در مصرف آن، باعث آسیب به معده میشود.
- شش دارای چربی کمی است اما مدامت در مصرف آن، بالا رفتن چربی و کلسترول خون را به دنبال دارد.
- در برخی از افراد موجب بروز دل پیچه، اسهال و استفراغ میگردد.
مصلح جگر سفید چیست؟
دارچین، شکر سرخ یا سفید مصلح ضرر و بهبود دهنده خواص و مزاج شش هستند.
برای آگاهی از خواص و مزاج غذاها می توانید به قسمت لیست مزاج غذا ها مراجعه نمایید. در لیست مذکور مزاج تمام غذاها ذکر شده و میتوانید با مراجعه به آن و البته شناختن مزاج خود، غذاهای مناسب با مزاجتان را انتخاب کنید.
سلام
اگه دارچین و سرکه و پیاز رو همراه جگر بره نرینه استفاده کنیم، در حالی که مزاجمون گرم و خشک هست، مشکلی برامون پیش میاد؟
چطور باید رفعش کنیم؟