از منظر طب سنتی، گوشت گوزن از خواص و مزاج زیر برخوردار است:
- مزاج آن گرم و خشک است.
- گوشت آن را باید بعد از ذبح بلافاصله پخت و اگر بماند زود متعفن میشود.
- گوشت گوزن زود هضم است.
- ادرار آور است و رطوبات زائد بدن را کاهش میدهد.
- در سرد مزاجان مقوی و محرک قوای جنسی است.
- مصرف آن همراه چیزهای چرب بهتر است و نیز توصیه میشود در وعده غذایی بعد از آن داروهای ملین طبع مانند شربت انجیر مصرف شود.
- گرمی و خشکی آن زیاد است لذا در افراد با مزاج گرم و خشک توصیه به مصرف آن نمیشود.
- خوردن بیش از حد آن باعث غشی و ناراحتی و مصرف زیاده آن سم کشنده است.
مصلح گوشت گوزن چیست؟
آبغوره، سرکه، کتیرا، روغن شحم گاو، پسته و فندق مصلح گوشت گوزن و بهبود دهنده خواص و مزاج آن هستند.