خواص قراقروط (قره قوروت) یا سیاه کشک و مزاج آن در طب سنتی به شرح زیر است:
- مزاج قراقروط سرد و خشک است
- قراقروط (قره قوروت) براي حرارت معده و كبد، اسهال و تبهای صفراوی گرم مفيد است.
- مصرف موضعي و ماليدنی آن میتواند برای ورمهای گرم مفيد واقع شود.
- مصرف آن موجب تسكين تيزی صفرا و خون میشود (برای صفراوی مزاجان مفید است) و تشنگي را برطرف ميكند.
- برای بهبود آفت دهان، زخمها و التهابهای دهان و لثه و تورم ته حلق توصیه میشود ( قره قروت را در كمي آب حل و قرقره كنند و سه تا پنج دقيقه در دهان بچرخانید)
- مصرف آن در آشهای ساده باعث مزهدار شدن غذا شده و برای مشکلات ناشی از غلبه صفرا و خون بسیار مفید است.
مصرف قراقروط (قره قوروت) برای چه افرادی مضر است و چه عواقبی در پی دارد؟
- برای معدههای سرد، افرادی که قرقر شکم و نفخ دارند مضر است.
- برای افراد سرد و خشک مضر است
- زياده روی در مصرف آن موجب نفخ و قولنج میگردد.
مصلح قراقروط چیست؟
ادويهجات گرم مانند زیره و سیاه دانه، مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج قراقروط (قره قوروت) میباشند.
.