خواص خوراکی‌هالبنیات

خواص و مزاج شیر در طب سنتی

شیر به تنهایی یک غذای کامل است

شیر دارای مزاج گرم و تر و خواص بی‌شمار است، که در زیر به بخشی از آن‌ها اشاره می‌گردد:

  •  شیر به تنهایی یک غذای کامل است.
  • شیر تازه مقوی، چاق کننده و مناسب رشد است. بنابراین مصرف متعادل آن برای اطفال، افراد در حال رشد، افراد مسن و خانم‌های باردار توصیه می‌شود.
  • موجب تقویت قلب می‌گردد.
  • شیر سبب افزایش تولید منی و تقویت نیروی جنسی می‌شود.
  • مصرف شیر به صورت شیر برنج و فرنی، موجب طولانی شدن عمر و خوش رنگی صورت می‌شود.
  • مصرف شیر با خرما نیز چاق کننده است.
  • شیر برای سوداویان و صاحبان مزاج سرد و خشک و معتادین به تریاک و سالمندان مفید است.
  • مصرف شیر برای افراد با مزاج خشک بسیار مفیدتر و لازم‌تر است چون مانع تشدید خشکی می‌شود و رطوبت بدن را تأمین می‌کند.

بهترین نوع شیر، چه شیری است؟

بهترین نوع شیر، شیر گاو جوان و سالم است که علوفه طبیعی مصرف کرده و مواد شیمیایی و نگهدارنده به شیر آن اضافه نشده باشد.

مناسب‌ترین فصل برای مصرف شیر، چه فصلی است؟

مناسب ترین فصل برای مصرف شیر در جوانان، بهار و در پیران، تابستان می‌باشد.

 مصرف شیر در چه مواردی توصیه نمی‌شود؟

مصرف شیر برای معده های ضعیف و کسانی که سنگ کلیه و مثانه دارند توصیه نمی‌شود.
مصرف شیر سرد و ناشتا خوردن شیر، مضر معده و اعصاب بوده و موجب نفخ و سردرد می‌شود.
خوردن آن به همراه چیزهای ترش و شور و همچنین ماهی و گوشت مضر می‌باشد.
اضافه کردن مقداری گلاب طبیعی به شیر از عوارض آن کم می‌کند.

نحوه صحیح جوشاندن شیر

به اندازه یک چهارم شیر موجود به آن آب اضافه کنید و روی شعله بگذارید تا جوش بیاید. شعله را کم کنید تا شیر ملایم بجوشد و آب اضافه شده به آرامی تبخیر شده و به حجم اولیه برسد.

مقایسه شیر با سایر لبنیات

این را نیز بدانید که شیر ترکیبی از سه جزء روغنی، پنیری و آبی است. در دوغ و ماست ترش جزء آبی و پنیری بیشتر است و قسمت روغنی حذف شده است. برعکس در کره، خامه و سر شیر جزء روغنی بسیار زیاد است. در پنیر و کشک جزء پنیری بیشتر از سایر اجزاء است. هر کدام از اجزاء خواص منحصر به فردی دارد که باعث تنوع خواص لبنیات شده است.

مصلح شیر برای گرم مزاجان و سردمزاجان چیست؟

  • مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج شیر برای افرادی که مزاج‌شان گرم است، مصرف آن همراه با مقدار کمی شکر یا قند است.
  •  مصلح شیر برای افرادی که مزاج سرد دارند، مصرف آن بصورت گرم و به همراه عسل یا پودر زنجبیل یا دارچین است.

 

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)

مشاوره طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

آکادمی طبایع

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

مشاهده کلاس‌ها

اپلیکیشن طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: