بررسی خواص و مزاج تخم بارهنگ در طب سنتی
خواص و مزاج تخم بارهنگ در طب سنتی بدین قرار است:
- دارای مزاج سرد و خشک است.
- در رفع انسدادهای کبد، کلیه و مثانه مفید است.
- مصرف نصف لیوان دم کرده بارهنگ بعد از غذا برای جلوگیری از برگشت غذا به مری و پیشگیری از ترش کردن مناسب است.
- بارهنگ برای افراد مبتلا به صرع نیز مفید است.
- مصرف بارهنگ سیلان مواد از رحم را بهبود می بخشد.
- دمنوش بارهنگ و مصرف همزمان آب و دانه؛ باعث التیام زخمهای دستگاه گوارش از جمله زخم روده میگردد.
- دمنوش بارهنگ، سینه را نرم میکند و برای ریه و آسم مفید است.
نکته مهم: مصرف متعادل بارهنگ و دمنوش آن برای مشکلات ریه مفید است ولی مصرف بیش از حد آن مضر ریه است. سعی کنید بیش از ده روز مداوم مصرف نشود.
بیشتر بخوانید!آشنایی با خواص گیاه دارویی بارهنگ
خواص و فواید عرق بارهنگ
- عرق بارهنگ؛ ضعف جگر، زخم روده، معده و اثنى عشر را درمان میکند.
- عرق بارهنگ خونریزى های داخلی مانند خونریزی ریه و بواسیر را برطرف میکند.
- مصرف روزانه عرق بارهنگ باعث تقویت ریه و دفع ضرر و زیانهای ناشی از آلودگی هوا و موادی که از طرق مختلف وارد آن میشود، میگردد.
مصرف بی رویه بارهنگ چه پیامدی به دنبال دارد؟
مصرف بی رویه بارهنگ برای طحال و ریه مناسب نیست و خوب است بارهنگ همراه عسل و مصطکلی مصرف شود تا آسیبهای آن به ریه به حداقل برسد.