حبوباتخواص خوراکی‌ها

خواص و مزاج ذرت در طب سنتی

طبع، مصلحات و خواص ذرت را بشناسید!

ذرت از دانه‌های خوراکی است. با توجه به مکانی که در آن رشد کرده می‌تواند رنگ‌های مختلفی از سفید تا زرد و یا نارنجی داشته باشد. از ذرت در غذاهای مختلفی اسفاده شده و فواید زیادی نیز دارد. در این مقاله از مجموعه مقالات طب سنتی طبایع قصد داریم تا با خواص ذرت و طبع آن در طب سنتی آشنا شویم.

بررسی خواص و طبع ذرت در طب سنتی

اگر برای شما هم سوال شده است که طبع ذرت گرم است یا سرد و یا خواص ذرت در طب سنتی را می‌خواهید، باید بدانید که خواص و مزاج ذرت در طب سنتی بدین قرار است:

  • مزاج آن سرد و خشک است.
  • ارزش غذایی زیادی دارد.
  • جهت رفع سل و اسهال  مفید است.
  • خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش می دهد.
  • به تحلیل ورم ها و خشک کردن رطوبات بدن کمک می کند.
  • برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهای بلال استفاده کنید.
  • دم کرده کاکل ذرت ادرار آور است و آرام کننده دستگاه ادراری است .
  • در قدیم برای معالجه سوزاک از جوشانده ساقه بلال استفاده می کردند .
  • به بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه کمک کرده و خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد.
  • ذرت یکی از بهترین وعده های غذایی انرژی زا برای ورزشکاران و بدنسازان محسوب می شود.
  •  برخی از املاح موجود در این ماده مانند منیزیم می‌توانند گرفتگی‌های عضلانی را بهبود ببخشند.
  • روغن ذرت کلسترول خون را پایین می آورد و برای درمان اگزما و بیماری های پوستی مفید است.
  • فیبر موجود در آن سبب کاهش خطر مرگ زودرس، به ویژه از بیماری های قلبی عروقی، عفونی و تنفسی می شود.
  •  آرد ذرت در تهیه بسیاری از لوازم آرایشی استفاده می‌شود و به صورت موضعی نیز برای کاهش حساسیت‌ها و دانه‌های پوستی نیز کاربرد دارد.
  • روغن ‌های اشباع نشده موجود در آن برای کسانی که دارای رژیم‌های غذایی و خصوصا ناراحتی‌های افزونی کلسترول هستند، بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید
جوانسازی پوست با طب سوزنی زیبایی

عوارض مصرف زیاد

  • مصرف بیش از اندازه آن باعث بروز یبوست می‌شود.
  • نفاخ است و موجب ضرر برای معده‌های ضعیف می‌شود.
  • حاوی مقدار زیادی نشاسته است که مصرف زیاد آن می تواند منجر به خواب آودگی و بی حالی شود.
  • مصرف ذرت می تواند آلرژی زا باشد و علایمی مانند: خارش روی پوست، تورم غشای مخاطی ،حالت تهوع و… را به همراه داشته باشد.

مصلحات ذرت

روغن کنجد، روغن زیتون، شیره انگور، شکر سرخ یا سفید و عسل سبب اصلاح و تأثیر مثبت آن می‌شوند.

توجه کنید

  1. همواره بلال را به صورت آبپز بخورید زیرا در بلال‌های کبابی قسمت های سوخته بلال باعث ورود کربن به بدن شده و فرد با مصرف زیاد آن مستعد ابتلا به سرطان های کبد و معده می شود.
  2. مصرف ذرت مکزیکی برای بیماران قلبی عروقی و مبتلایان به فشار و چربی خون و افراد دارای اضافه وزن بسیار مضر و خطرناک است.
  3. ذرت منبع خوبی از فیبر و سایر مواد مغذی حیاتی است که کمک می کند تا سموم را از بدن خارج کند اما مصرف بیش از حد این الیاف، باعث ناراحتی معده می شود و یا حتی گاهی می تواند باعث ایجاد سوء هاضمه شود.
بیشتر بخوانید
سس های سنتی و سالم ایرانی
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۴ (۶ رای)

مشاوره دکتر طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

فروشگاه محصولات سالم

برای خرید محصولات سالم و طبیعی طب سنتی به فروشگاه کنجد زیر نظر سایت طبایع مراجعه نمایید...

فروشگاه کنجد

اپلیکیشن جامع طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
4 (6 رای)

نوشته های مشابه

‫۴ دیدگاه ها

  1. باسلام و خسته نباشید
    واقعا این یکی از بهترین و کاربردی ترین سایت های جهانه
    موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *