حبوباتخواص خوراکی‌ها

خواص و مزاج ذرت در طب سنتی

طبع، مصلحات و خواص ذرت را بشناسید!

ذرت از دانه‌های خوراکی است. با توجه به مکانی که در آن رشد کرده می‌تواند رنگ‌های مختلفی از سفید تا زرد و یا نارنجی داشته باشد. از ذرت در غذاهای مختلفی اسفاده شده و فواید زیادی نیز دارد. در این مقاله از مجموعه مقالات طب سنتی طبایع قصد داریم تا با خواص ذرت و طبع آن در طب سنتی آشنا شویم.

بررسی خواص و طبع ذرت در طب سنتی

اگر برای شما هم سوال شده است که طبع ذرت گرم است یا سرد و یا خواص ذرت در طب سنتی را می‌خواهید، باید بدانید که خواص و مزاج ذرت در طب سنتی بدین قرار است:

  • مزاج آن سرد و خشک است.
  • ارزش غذایی زیادی دارد.
  • جهت رفع سل و اسهال  مفید است.
  • خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش می دهد.
  • به تحلیل ورم ها و خشک کردن رطوبات بدن کمک می کند.
  • برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهای بلال استفاده کنید.
  • دم کرده کاکل ذرت ادرار آور است و آرام کننده دستگاه ادراری است .
  • در قدیم برای معالجه سوزاک از جوشانده ساقه بلال استفاده می کردند .
  • به بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه کمک کرده و خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد.
  • ذرت یکی از بهترین وعده های غذایی انرژی زا برای ورزشکاران و بدنسازان محسوب می شود.
  •  برخی از املاح موجود در این ماده مانند منیزیم می‌توانند گرفتگی‌های عضلانی را بهبود ببخشند.
  • روغن ذرت کلسترول خون را پایین می آورد و برای درمان اگزما و بیماری های پوستی مفید است.
  • فیبر موجود در آن سبب کاهش خطر مرگ زودرس، به ویژه از بیماری های قلبی عروقی، عفونی و تنفسی می شود.
  •  آرد ذرت در تهیه بسیاری از لوازم آرایشی استفاده می‌شود و به صورت موضعی نیز برای کاهش حساسیت‌ها و دانه‌های پوستی نیز کاربرد دارد.
  • روغن ‌های اشباع نشده موجود در آن برای کسانی که دارای رژیم‌های غذایی و خصوصا ناراحتی‌های افزونی کلسترول هستند، بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید
جوانسازی پوست با طب سوزنی زیبایی

عوارض مصرف زیاد

  • مصرف بیش از اندازه آن باعث بروز یبوست می‌شود.
  • نفاخ است و موجب ضرر برای معده‌های ضعیف می‌شود.
  • حاوی مقدار زیادی نشاسته است که مصرف زیاد آن می تواند منجر به خواب آودگی و بی حالی شود.
  • مصرف ذرت می تواند آلرژی زا باشد و علایمی مانند: خارش روی پوست، تورم غشای مخاطی ،حالت تهوع و… را به همراه داشته باشد.

مصلحات ذرت

روغن کنجد، روغن زیتون، شیره انگور، شکر سرخ یا سفید و عسل سبب اصلاح و تأثیر مثبت آن می‌شوند.

توجه کنید

  1. همواره بلال را به صورت آبپز بخورید زیرا در بلال‌های کبابی قسمت های سوخته بلال باعث ورود کربن به بدن شده و فرد با مصرف زیاد آن مستعد ابتلا به سرطان های کبد و معده می شود.
  2. مصرف ذرت مکزیکی برای بیماران قلبی عروقی و مبتلایان به فشار و چربی خون و افراد دارای اضافه وزن بسیار مضر و خطرناک است.
  3. ذرت منبع خوبی از فیبر و سایر مواد مغذی حیاتی است که کمک می کند تا سموم را از بدن خارج کند اما مصرف بیش از حد این الیاف، باعث ناراحتی معده می شود و یا حتی گاهی می تواند باعث ایجاد سوء هاضمه شود.
بیشتر بخوانید
سس های سنتی و سالم ایرانی
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۴.۶ (۵ رای)

مشاوره طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

آکادمی طبایع

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

مشاهده کلاس‌ها

اپلیکیشن طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
4.6 (5 رای)

نوشته های مشابه

‫۴ دیدگاه ها

  1. باسلام و خسته نباشید
    واقعا این یکی از بهترین و کاربردی ترین سایت های جهانه
    موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *