حبوباتخواص خوراکی‌ها

خواص و مزاج جو در طب سنتی

مصرف جو در افراد گرم مزاج و در فصول گرم سال مناسب است

بررسی خواص و مزاج جو در طب سنتی

خواص و مزاج جو در طب سنتی بدین قرار است:

  • مزاج آن سرد و خشک است.
  • مصرف آن باعث تسکین حرارت بدن و جلوگیری از غلبه صفرا و خون می‌شود.
  • برای پیشگیری از تشنگی مصرف آن توصیه می‌شود.
  • مصرف آش ساده جو در تب های گرم مفید است.
  • حرارت اعضای درون را تسکین می‌دهد. لذا در معده و کبد گرم مفید است.
  • جو برای لاغر کردن مخصوصاً برای ورزشکارانی که کارهای سنگین انجام می‌دهند مناسب است.
  • نان جو در درمان اسهال و تب‌های گرم که با ضعف معده همراه نباشد مفید است.
  • در تسکین سرفه خشک موثر است.
  • در سردرد های گرم مفید است.
  • جو ادرار آور و قابض است و سبب قبض طبع می‌شود.
  • فرنی جو بهترین غذا برای اطفال است و باعث تقویت و افزایش وزن آن‌ها می‌شود.

روش از بین بردن خشکی جو

  • اگر جو را نیم کوب کنید و با آب بپزید خشکی آن از بین می‌‌رود. (به خاطر رطوبتی که از آب کسب می‌کند)

بهترین شیوه‌های مصرف جو

  • استفاده از جو به صورت ماء الشعیر، نان جو، سویق،فرنی، آش و سوپ از بهترین شیوه های مصرف جو می‌باشد.
  • سوپ جو و آش جو به دلیل خنک بودن از بهترین غذاها برای رفع عطش و تسکین حرارت بدن در فصل گرماست. اگر خوب پخته باشد پیش غذای مناسبی است.
  • بیماران مخصوصا افرادی که تب و عطش دارند، مصرف سوپ جو و آب جو مصرف گزینه مناسبی برایشان است.

طرز تهیه آرد جو برای پخت فرنی

جو را بو داده (تا حدی که نه خام باشد و نه بسوزد) سپس یک مرتبه با آب گرم و یک مرتبه با آب سرد بشویید، سپس خشک کرده و آرد و الک نمایید. سپس با این آرد و قدری شکر، فرنی بپزید.

طرز تهیه آب و لعاب جو

جو را با ۱۴ برابر آب بجوشانید و زمانی که جو ها حالت شکفته گرفت شعله را خاموش کرده محتویات آن را از صافی رد کنید و لعابش را بخورید ( جهت رفع عطش و تسکین حرارت بدن در فصل گرما).

عوارض زیاده روی در مصرف جو و مشتقات آن

  • نفخ شکم و تولید باد معده
  • آسیب به مثانه و روده و نارسایی و ضعیف شدن آن‎ها

مصرف افراطی جو برای چه کسانی مضر است؟

  • افرادی که مشکلات گوارشی از جمله نفخ معده دارند.
  • افراد با معده مرطوب
  • افراد سرد مزاج

بنابراین، مصرف جو در افراد گرم مزاج و در فصول گرم سال مناسب است.

مصلحات جو و مشتقات آن

  • برای دفع عوارض مصرف طولانی نان های جو از عسل یا خرما استفاده شود یا نان جو همراه با آبگوشت و مقداری ادویه مصرف شود.
  • روغن کنجد، روغن زیتون, عسل، روغن یا کره گاو و گوسفند و بز و ادویه هایی مانند رازیانه، انیسون در رفع سردی و نفخ کنجد مؤثرند.

 

 

.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها

اطلاعیه مهم!

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

توجه توجه!

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

مژده مژده!

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن