حبوباتخواص خوراکی‌ها

خواص و مزاج جو در طب سنتی

مصرف جو در افراد گرم مزاج و در فصول گرم سال مناسب است

بررسی خواص و مزاج جو در طب سنتی

خواص و مزاج جو در طب سنتی بدین قرار است:

  • مزاج آن سرد و خشک است.
  • مصرف آن باعث تسکین حرارت بدن و جلوگیری از غلبه صفرا و خون می‌شود.
  • برای پیشگیری از تشنگی مصرف آن توصیه می‌شود.
  • مصرف آش ساده جو در تب های گرم مفید است.
  • حرارت اعضای درون را تسکین می‌دهد. لذا در معده و کبد گرم مفید است.
  • جو برای لاغر کردن مخصوصاً برای ورزشکارانی که کارهای سنگین انجام می‌دهند مناسب است.
  • نان جو در درمان اسهال و تب‌های گرم که با ضعف معده همراه نباشد مفید است.
  • در تسکین سرفه خشک موثر است.
  • در سردرد های گرم مفید است.
  • جو ادرار آور و قابض است و سبب قبض طبع می‌شود.
  • فرنی جو بهترین غذا برای اطفال است و باعث تقویت و افزایش وزن آن‌ها می‌شود.

روش از بین بردن خشکی جو

  • اگر جو را نیم کوب کنید و با آب بپزید خشکی آن از بین می‌‌رود. (به خاطر رطوبتی که از آب کسب می‌کند)

بهترین شیوه‌های مصرف جو

  • استفاده از جو به صورت ماء الشعیر، نان جو، سویق،فرنی، آش و سوپ از بهترین شیوه های مصرف جو می‌باشد.
  • سوپ جو و آش جو به دلیل خنک بودن از بهترین غذاها برای رفع عطش و تسکین حرارت بدن در فصل گرماست. اگر خوب پخته باشد پیش غذای مناسبی است.
  • بیماران مخصوصا افرادی که تب و عطش دارند، مصرف سوپ جو و آب جو مصرف گزینه مناسبی برایشان است.

طرز تهیه آرد جو برای پخت فرنی

جو را بو داده (تا حدی که نه خام باشد و نه بسوزد) سپس یک مرتبه با آب گرم و یک مرتبه با آب سرد بشویید، سپس خشک کرده و آرد و الک نمایید. سپس با این آرد و قدری شکر، فرنی بپزید.

طرز تهیه آب و لعاب جو

جو را با ۱۴ برابر آب بجوشانید و زمانی که جو ها حالت شکفته گرفت شعله را خاموش کرده محتویات آن را از صافی رد کنید و لعابش را بخورید ( جهت رفع عطش و تسکین حرارت بدن در فصل گرما).

عوارض زیاده روی در مصرف جو و مشتقات آن

  • نفخ شکم و تولید باد معده
  • آسیب به مثانه و روده و نارسایی و ضعیف شدن آن‎ها

مصرف افراطی جو برای چه کسانی مضر است؟

  • افرادی که مشکلات گوارشی از جمله نفخ معده دارند.
  • افراد با معده مرطوب
  • افراد سرد مزاج

بنابراین، مصرف جو در افراد گرم مزاج و در فصول گرم سال مناسب است.

مصلحات جو و مشتقات آن

  • برای دفع عوارض مصرف طولانی نان های جو از عسل یا خرما استفاده شود یا نان جو همراه با آبگوشت و مقداری ادویه مصرف شود.
  • روغن کنجد، روغن زیتون, عسل، روغن یا کره گاو و گوسفند و بز و ادویه هایی مانند رازیانه، انیسون در رفع سردی و نفخ کنجد مؤثرند.

 

 

.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن