خواص خوراکی‌هاریشه ها

خواص و مزاج سیر در طب سنتی

سیر ریشه‌ای مزاج گرم است که با پختن از گرمی و خشکی آن کاسته می‌شود

خواص و مزاج سیر در طب سنتی، بدین قرار است:

  • مزاج سیر گرم و خشک است.
  • سیر رقیق‌کننده خون، خشک‌کننده رطوبت معده و مفاصل است.
  • سیر ادرارآور، قاعده آور و سبب تعریق است.
  • خوردن سیر همراه سرکه جهت پاکسازی حلق و صوت، سرفه و تنگی نفس، فلج، درد مفاصل، سیاتیک، نقرس و فراموشی مفید است.

خواص مصرف سیر در گرم مزاجان و سرد مزاجان

  •  در سرد مزاجان سبب تقویت قوای جنسی و ازدیاد منی می‌شود.
  • در گرم مزاجان برعکس بدلیل افزایش بیش از حد حرارت بدن باعث خشک شدن و کم شدن مایع جنسی می‌شود.

زیاده روی در مصرف سیر چه پیامدهایی را به دنبال دارد؟

  • زیاد خوردن سیر بدون رعایت مزاج و سن و فصل باعث سوختن خون می‌شود.
  • برای چشم و ریه و بواسیر مضر است.
  • افراط در مصرف سیر به دلیل نفاخ بودن آن می‌تواند سبب سردرد شود.

مصرف سیر برای چه افرادی مضر است؟

  • کسانی که با خوردن سیر خام دچار تپش قلب می‌شوند؛ که البته باید در مصرف سیر پخته هم احتیاط کنند و بهتر است در کنار سیر، در غذا رب انار شیرین مایل به ترش بریزند.
  • برای خانم‌های باردار
  • افراد مبتلا به حساسیت‌های پوستی

از چه طریق می‌توان از شدت عوارض و ضررهای سیر کاست؟

  • اگر سیر همراه با سرکه به صورت سیرترشی مصرف شود،عوارض آن کم می‌شود چون سردی سرکه، اوج مزاج گرمی سیر را می‌شکند و آن را متعادل می‌کند، از طرفی خواص سرکه نیز به آن اضافه می‌شود و خواص سیر دو چندان می‌گردد.
  • می‌توان سیر را با مصلحات آن مانند روغن یا کره گوسفند،گاو و بز، گشنیز، انار ترش و روغن بادام شیرین مصرف کرد.
  • شدت گرمی و خشکی سیر خام با پختن کم می‌شود.

 

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن