خواص خوراکی‌هاریشه ها

خواص و مزاج چغندر در طب سنتی

چغندر در دو نوع سفید و سرخ موجود است و علاوه بر ریشه، برگ آن نیز قابل مصرف است

خواص و مزاج چغندر ، این ریشه خوراکی بدین شرح است:

  • مزاج آن گرم و خشک است.
  • محلل، مفتح و مقطع بلغم است و جرم (خام) آن سبب یبوست می‌شود.
  • از بین برنده رطوبت‌های سفت و مانده در بدن – که می‌توانند موجب انسداد مجاری داخل اعضا شوند – می‌باشد.
  • به رفع انسداد طحال کمک می‌کند.
  • خوردن چغندر پخته محرک میل جنسی است.
  • چغندر برای رشد و استحکام اسکلت بدن (سیستم استخوانی عضلانی) هم خوب است.
  • برگ چغندر؛ پاک‌کننده و باز‌کننده مجاری است. بلغم را دفع می‌کند. پخته آن به همراه سرکه مقوی طحال، کلیه ، مثانه و مفاصل است.
  • برگ چغندر پخته را می‌توان برای التیام سوختگی با آتش و ورم ها و حساسیت‌های پوستی به طور موضعی استفاده کرد.
  • برگ چغندر برای بیماری‌های ریوی (التهابات و عفونت‌های پرده دور ریه و بافت ریه) مفید است.

بهترین نوع چغندر کدام است؟

  • بهترین نوع آن شیرین و بی‌ ریشه‌ی آن است.
  • چغندر سفید در درمان بهتر از سرخ آن است.

مصرف چغندر در چه افرادی توصیه نمی‌شود؟

  • کسانی که معده ضعیف دارند یا دچار نفخ معده هستند، باید احتیاط کنند و چغندر خام اصلاً نخورند بلکه آن را به صورت کاملاً پخته و شیرین‌شده مصرف نمایند.
  • افرادی که مزاج سرد و خشک دارند و استعداد تجمع سودا در بدن دارند، بخصوص در فصل پاییز و زمستان، نباید در مصرف چغندر زیاده‌روی کنند.

مصرف چغندر همراه با چه موادی از ضرر آن می‌کاهد؟

  • مصرف همراه خردل و پختن در سرکه (مصلحات چغندر) برای کاهش ضرر و بهبود خواص و مزاج چغندر
  • مصرف آبغوره به همراه چغندر
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن