خواص خوراکی‌هاریشه ها

خواص و مزاج چغندر در طب سنتی

چغندر در دو نوع سفید و سرخ موجود است و علاوه بر ریشه، برگ آن نیز قابل مصرف است

خواص و مزاج چغندر ، این ریشه خوراکی بدین شرح است:

  • مزاج آن گرم و خشک است.
  • محلل، مفتح و مقطع بلغم است و جرم (خام) آن سبب یبوست می‌شود.
  • از بین برنده رطوبت‌های سفت و مانده در بدن – که می‌توانند موجب انسداد مجاری داخل اعضا شوند – می‌باشد.
  • به رفع انسداد طحال کمک می‌کند.
  • خوردن چغندر پخته محرک میل جنسی است.
  • چغندر برای رشد و استحکام اسکلت بدن (سیستم استخوانی عضلانی) هم خوب است.
  • برگ چغندر؛ پاک‌کننده و باز‌کننده مجاری است. بلغم را دفع می‌کند. پخته آن به همراه سرکه مقوی طحال، کلیه ، مثانه و مفاصل است.
  • برگ چغندر پخته را می‌توان برای التیام سوختگی با آتش و ورم ها و حساسیت‌های پوستی به طور موضعی استفاده کرد.
  • برگ چغندر برای بیماری‌های ریوی (التهابات و عفونت‌های پرده دور ریه و بافت ریه) مفید است.

بهترین نوع چغندر کدام است؟

  • بهترین نوع آن شیرین و بی‌ ریشه‌ی آن است.
  • چغندر سفید در درمان بهتر از سرخ آن است.

مصرف چغندر در چه افرادی توصیه نمی‌شود؟

  • کسانی که معده ضعیف دارند یا دچار نفخ معده هستند، باید احتیاط کنند و چغندر خام اصلاً نخورند بلکه آن را به صورت کاملاً پخته و شیرین‌شده مصرف نمایند.
  • افرادی که مزاج سرد و خشک دارند و استعداد تجمع سودا در بدن دارند، بخصوص در فصل پاییز و زمستان، نباید در مصرف چغندر زیاده‌روی کنند.

مصرف چغندر همراه با چه موادی از ضرر آن می‌کاهد؟

  • مصرف همراه خردل و پختن در سرکه (مصلحات چغندر) برای کاهش ضرر و بهبود خواص و مزاج چغندر
  • مصرف آبغوره به همراه چغندر
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)

مشاوره طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

آکادمی طبایع

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

اپلیکیشن طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *