خواص و مزاج انواع ترب در طب سنتی
بدین شرح است:
- مزاج تربها گرم و تر است.
و از جمله خواص برگ و ریشه آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- برگ ترب براي هضم غذا مفید است.
- اشتها را كاهش میدهد.
- براي رژيم های لاغری مناسب است.
- باز كننده انسدادها مثل انسدادهای كبد میباشد.
- برای کبد چرب مناسب است
- مصرف متعادل تربها که مُدِرّ (ادرارآور) هستند برای افراد گرم و تر و سرد و تر مفيد است، چون باعث کاهش رطوبت زیادی بدن و سبکی و شادابی میشوند.
- سبب دفع سنگهای کلیوی میشود.
- ترب پخته به تنقیه و پاکسازی ریه از فضولات کمک میکند.
- ترب قاعده آور و ادرار آور است.
- مصرف ترب به همراه سکنجبین مکمل خوبی برای افزایش شیر مادران است.
نحوه مصرف ترب سیاه برای دفع سنگ کلیه
برای دفع سنگهای کیوی، ترب سیاه را با برگ و پوست و ریشه آبگیری کنید و در بازه زمانی کوتاه روزی ۲-۱ استکان مصرف کنید. بسیار نافع است.
مضرات زیاده روی در مصرف ترب
- مصرف زیاد ترب برای معدههای مرطوب نامناسب است، چون موجب نفخ و دلپيچه میشوند
- برای ناحیه چشم و سر زیان آور است.
مصرف ترب خصوصاً ترب سیاه به چه افرادی توصیه نمیشود؟
- برای گرم و ترها، مصرف ترب سیاه مناسب نیست.
- مصرف ترب به خانم های باردار توصیه نمیشود.
نکات مصرف انواع ترب
- ترب سیاه برای مصرف در فصل پاییز مناسب است.
- مصلح جهت هضم راحت و بهبود خواص و مزاج انواع ترب ، مصرف آنها همراه نمک و عسل است.
- مصرف ترب با زیره خیسانده شده در سرکه نیز برای کاهش نفخ ترب مناسب است.