پخت و پزشیرینی

آیا با طرز تهیه و خواص رب به، رب سیب یا کره سیب آشنایی دارید؟

آشنایی با طرز تهیه رب به، رب سیب و کره سیب در طب سنتی

شاید بارها برای بهبود مشکلات مختلف، توصیه به مصرف رب به، رب سیب، یا کره سیب به گوشتان خورده باشد، اما به این مواد دسترسی نداشته یا با طرز تهیه آن آشنایی نداشته باشید، بنابراین ما در این پست، قصد داریم شما را با طرزتهیه و خواص این خوراکی‌های خوشمزه و البته مفید آشنا نماییم، پس تا فصل میوه به و سیب است، این رب‌ها را درست نمایید و از خواص خوب آن بهره ببرید.

چقدر رب به رو می‌شناسید؟

ربی که از به شیرین بدست آید، گرم و تر و خونساز است و از خواص خوبی برخوردار می‌باشد، از جمله:

  • تقویت کننده حرارت غریزی بدن بوده و می‌تواند از ریزش مواد زائد به اعضای مختلف جلوگیری کند.
  • شادی آور و تقویت کننده قلب است.
  • خوردن رب به، موجب کاهش خونریزی قاعدگی در زنان می‌شود.
  •  کمک به هضم غذا می‌کند و خوردن آن بعد از غذا، برای رفلاکس معده مفید می‎باشد.
  • اگر رب به قبل از غذا خورده شود، موجب یبوست و ضداسهال و اگر بعد از غذا خورده شود، ملین است.
  • مکیدن رب به، بعد از غذا، می‌تواند ویار و حالت تهوع در بارداری را کاهش دهد.
  • در هفته‌های ابتدایی بارداری، خوردن رب به، بعد از غذا، برای تشکیل قلب جنین توصیه می‎شود.
  • خوردن رب به، با تقویت کردن معده و اصلاح گوارش، موجب خوشرنگی صورت می‌شود.
  • اگر دچار سردرد شدید مشارکتی با معده به همراه سنگینی سر، تهوع و یبوست شده‌اید، می‌توانید چند عدد تخم گشنیز را روی رب به ریخته و  یک قاشق غذاخوری بعد از غذا، هنگام سردرد مصرف نمایید، این ترکیب جلوی بخارات معده به سر را گرفته و سردرد و سرگیجه را کم کرده و به تدریج از بین می‌برد.
بیشتر بخوانید
خواص و مزاج به شیرین در طب سنتی

چطوری رب به درست کنیم؟

برای تهیه رب به که در این فصل زیاد است، چندین روش وجود دارد، با صرفه‌ترین راه این است که :

  • سه کیلوگرم به را رنده یا چرخ کرده، می‌توانید روی آن کمی شکر یا عسل بریزید،
  • سپس به آن کمی آب (در حدی که به غوطه ور شود و زیاد نشود) و گلاب اضافه کرده، روی حرارت کم (بهتر است از شعله پخش کن استفاده کنید) قرار دهید تا کاملاً به پخته شده و له شود
  • در طی پخت آن را به هم بزنید.
  • در صورتی که از رب به برای حالت تهوع در بارداری و غیربارداری می‌خواهید استفاده کنید، به آن مقداری زنجبیل رنده شده در حین پخت اضافه کنید.
  • برای جلوگیری از کپک زدن رب، در یخچال نگهداری شود.

روش دوم

  • میوه به را قطعه قطعه کرده و چند ساعت در آب بخیسانید. سپس آب به را گرفته، صاف کنید.
  • شما می‌توانید تفاله‌های ناشی از آبگیری اولیه به را مجدداً در آبی که ابتدا در آن به راخیسانده بودید ریخته و آن را نیز صاف کرده و به آب در مرحله اول اضافه کنید.
  • سپس بر روی حرارت ملایم قرار داده تا بجوشد. حرارت دادن تا زمانی که به غلظت مناسب برسد را ادامه دهید.
  • می‌توان در صورت تمایل برای ماندگاری بهتر، چند قاشق عسل به آن اضافه کرد.

رب سیب برای چی خوبه؟

ربی که از سیب شیرین به دست می‌آید نیز گرم و تر و مقوی معده و کبد است:

  • رب سیب در رفع علامت صفرای متعفن در معده، موثر است.
  • تقویت کننده قلب، مغز، کبد و در نهایت دستگاه گوارش است.
  • مانع نزول مواد زائد به سمت معده می‌شود.
  • برای رفع نفس تنگی مفید است و سرفه خشک را بهبود می‌بخشد.
  • سیب، خشک کننده رطوبت اصافه معده است که رب و کبابی سیب قوی‌تر است، با خشک شدن رطوبت معده رطوبت اضافی رحم نیز خشک می‌شود و لیزی رحم از بین رفته و سقط زیر سه ماه از بین می‌رود
  • رب سیب رطوبت معده را خشک می‌کند و بلغم از معده پاک می‌شود.

چطوری رب سیب درست کنیم؟

برای تهیه رب سیب در منزل، می‌توان روش زیر را به کار برد یا آماده آن را از سلامتکده‌های معتبر طب سنتی تهیه نمود:

  • به میزان ۲ لیتر آب سیب گرفته شود و به روش بنماری روی شعله غیر مستقیم گاز قرار دهید (مثلاً روی کتری در حال جوش) یا یک ظرف بزرگ پر از آب بر روی شعله گذاشته و ظرف آب سیب را داخل ظرف پر از آب گذاشته به طوری که آب داخل ظرف آب سیب نشود.
  • آنقدر بماند تا به مرور زمان آب سیب تبخیر و غلیظ شود و به قوام رب برسد و در نهایت یک رب بسیار خوشمزه و مقوی به دست می‌آید.
  • نکته: رب سیب، مشابه شیوه اول رب به نیز قابل تهیه است، طوری که سیب رنده یا چرخ شود.
بیشتر بخوانید
خواص و مزاج سیب شیرین در طب سنتی

کره سیب، یک میان وعده مقوی و خوشمزه برای همه سنین

  • کره سیب بافت متفاوتی داره که آن را از مربا متمایزش می‌کند.
  • می‎شود آن را همراه نان تست یا سوخاری مصرف  و یا روی کیک و بیسکوئیت و حتی داخل کیک‌های خانگی به کار برد
  • این کره یک خوراکی خوش‌عطر و طعم و یک تنوع برای مصرف سیب پرخاصیت است و حتی یک گزینه خوب برای بیماران کرونایی به حساب می‌آید.
  • چون خوب پخته می‌شود، نفخ احتمالی نیز ایجاد نمی‌کند.
  • به خاطر بافت خاص، برای بچه‌ها جذاب‌تر و جایگزین خوبی برای شکلات صبحانه و کره بادام زمینی (آلرژی زا و هضم نامناسب) است.

کره سیب چطوری تهیه می‌شود؟

مواد لازم:

  • سیب یک کیلوگرم (قرمز و زرد فرفی ندارد)
  • شکر: یک پیمانه
  • آب (یا آب سیب): نصف فنجان

طرز تهیه:

  1. سیب‌ها را پوست کنده و خرد کنید و با آب در یک قابلمه بریزید و بگذارید جوش بیاید و بعد با شعله کم بگذارید بپزد
  2. وقتی سیب‌ها نرم شدند، با غذاساز یا گوشتکوب برقی آن را مخلوط کنید تا مانند پوره یکدست شود.
  3. پوره را با شکر مخلوط کرده و دوباره روی حرارت ملایم قرار بدهید و مرتب هم بزنید تا کاملاً آب آن تبخیر شود و به شکل کره دربیاید
  4. می‌توانید ذره‌ای دارچین به همراه شکر را به پوره اضافه کنید، اما طعم سیب باید همچنان غالب باشد.

منبع: گردآوری شده توسط تیم محتوایی طبایع ( با سپاس از خانم سودابه بیوس و دکتر مژده فیروزی)

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۳.۸۳ (۶ رای)

مشاوره طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

آکادمی طبایع

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

اپلیکیشن طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3.83 (6 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *