حبوباتخواص خوراکی‌ها

خواص و مزاج برنج در طب سنتی

برنج به صورت پخته شده و به عنوان یک وعده غذای اصلی مصرف می‌شود.

خواص و مزاج برنج که غالباً به صورت پخته شده و به عنوان یک وعده غذای اصلی مصرف می‌شود، در طب سنتی بدین شرح است:

  • مزاج برنج در گرمی و سردی معتدل و در تری و خشکی اندکی به سمت خشکی است.
  • مداومت در مصرف برنج به افزایش وزن کمک می‌کند.
  • خون خوبی از برنج تولید می‌شود.
  • افزایش دهنده منی است (بخصوص اگر به صورت شیربرنج مصرف شود)
  • رنگ چهره را خوب می‌کند.
  • در درمان پیچش شکم، زخم روده و اسهال خونی نافع است.
  • مصرف آن با دوغ تازه و سماق سبب تسکین حرارت و تشنگی است و سبب درمان اسهال صفراوی است.
  • مصرف آن با شیر و شکر (شیربرنج) غذائیت زیادی دارد.
  • نوشیدن آب خیسانده آن که از شب تا صبح خیس بخورد، برای دفع کرم معده مفید است.

مصلحات برنج و روش‌های کاهش مضرات آن

مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج برنج به منظور جلوگیری از قولنج و گرفتگی روده ناشی از مصرف برنج، خیساندن برنج در آب و نمک قبل از پخت و دم کردن آن با زعفران، باقلا و شوید است

عوارض زیاده روی در مصرف انواع برنج‌

  • انسداد مجاری
  • بروز مشکلات گوارشی از جمله ضعف هضم و یبوست

مقایسه ارزش غذایی برنج با سایر حبوبات

  • ارزش غذایی برنج از گندم کمتر، ولی از حبوب دیگر بیشتر است.

 

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن