بادام درختی یکی از آجیلهای محبوب است که خواص زیادی همانند کاهش وزن و لاغری، تقویت مفاصل، پوست و مو، چاقی صورت و… دارد. به عبارتی خواص بادام شیرین در طب سنتی بسیار زیاد است از این رو در این مقاله سعی کردیم در خصوص آن و طبع بادام درختی در طب سنتی نکاتی را بیان کنیم.
خواص بادام شیرین در طب سنتی و مزاج آن
خواص و طبع بادام درختی در طب سنتی این گونه بیان گشته است:
- طبع بادام درختی در طب سنتی گرم و تر است.
- بادام با شكر ارزش غذایی زيادی دارد و مقوی و چاق كننده است.
- بادام رطوبت بخش و ملین است و شكم را نرم میکند.
- مصرف آن بخصوص همراه با نبات موجب تقویت مغز و پایداری قوای فکری و ذهنی میشود.
- مصرف چغاله بادام با پوست، مقوی ريشه دندان است و حرارت دهان را تسكين میدهد.
- بادام بازکننده انسدادهای بدن و پاککننده گرفتگیهای مثانه است.
- نرمی و لطافت پوست، رفع خشونت حلق، نرم کردن سینه، بهبود سرفه خشک و ترمیم زخمهای روده نیز از دیگر خواص بادام شیرین است.
- بادام سبب ازدیاد منی و تسکین حرارت منی و ادرار میشود.
- مصرف بادام با انجیر برای قولنج مفید است.
- مصرف شيره بادام به افرادی كه دچار التهاب مثانه هستند بدليل خاصيت ترميمكنندگی آن توصيه میشود.
- افراد در صورت ضعف میتوانند یک عدد بادام را با فاصله زمانی نيم تا يک ساعت يک بار خوب بجوند تا در دهان تبدیل به مایع شده و آرام آرام قورت دهند. اين كار باعث میشود در طی روز قوای لازم به طور دائم برای بدن تأمین شود.
- از دیدگاه طب سنتی، بادام درختی از بهترین آجیلها است، بادام، دستگاه دفاعی بدن را تقویت می کند و علاوه بر آن، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد و از پوکی استخوان و بیماریهای دوران پیری پیشگیری میکند.
بهترین نوع بادام شیرین چه نوع بادامی است؟
- بادام شیرین،دارای انواع مختلفی میباشد كه بهترينش به قدری پوست نازک است كه با دست شكسته و جدا میگردد و آن را بادام كاغذی مینامند.
- نوع دیگر که پوست آن ضخیمتر است ماندگاری بیشتری داشته و برای نگهداری طولانی مدت بهتر است.
بهترین حالت مصرف بادام شیرین چیست؟
بهترين حالت مصرف بادام اين است كه هنگام مصرف، بادام را شكسته و از مغز آن استفاده شود. مغزهایی که قبلاً از پوست خارج شدهاند در کمتر از دو روز باید مصرف شوند و الا خواص خود را از دست میدهند و روغن موجود در آن به بدن آسیب میرساند.
روش تهيه شيره بادام
تعدادي بادام را به دلخواه (ترجیحاً مضرب هفت. 7، 14 یا 21 و…) چند ساعت خيس نماييد سپس پوست نازک آن را جدا نموده، داخل مخلوط كن بريزيد. میتوانيد كمی شكر يا پودر نبات يا عسل نيز به آن بيفزاييد. محلول يكدست حاصله شيره بادام است.
روش تهيه حريره بادام
- مقداری پودر بادام را به همراه كمی شكر و آب حرارت داده تا مخلوط يكنواختی حاصل گردد. ماده حاصله حريره بادام است.
مزایا و خواص حریره بادام
- غذاييت اين ماده زياد بوده و از طرفی هضم آن راحت است لذا جزو اولين غذاهایی است که برای كودک آغاز میشود.
- برای افراد ضعيف، افرادی كه از كم خونی رنج میبرند، افرادی كه مزاج یا معده سرد دارند، بچههای ضعيف و افراد مسن (كه جويدن و هضم برايشان مشكل است) مفید است.
- جهت تقويت حافظه، افرادی كه قصد بارداری دارند و دچار ضعف جنسی هستند و خانمهای باردار نیز مفيد میباشد.
- در افرادی كه رژيم كاهش وزن و محدودیت مصرف غذاهای سنگین و حجیم دارند، به عنوان جایگزین غذا توصيه میشود.
نکاتی پیرامون مصرف بادام شیرین
- اگر بادام حرارت (تفت) داده شود، رطوبت اصلی آن كاهش میيابد و خشک میشود؛ بنابراين خاصيت قابض پيدا میكند.
- بادام بوداده بدليل دارا بودن اين خاصيت (قابض)، مقوی معده بوده و برای معدههای ضعيف یا شل كه بعد از مصرف غذا احساس سنگينی نموده و يا ترش میكنند مناسب است.
- اگر همراه با بودادن بادام، به آن نمک افزوده شود، گرمی و خشكی آن بيشتر میشود؛ لذا توصيه میشود كسانی كه مزاج گرم دارند بادام را خام مصرف كنند و افراد دارای مزاج سرد، نوع بو داده يا شور را انتخاب نمايند.
- بادام برای معدههای سرد و تر سنگين است و به كندی هضم میشود.
- بادام شیرین در عین غنی بودن از مواد مغذی، دیر هضم است، پس نباید در خوردن آن افراط کرد.
- مقدار مصرف بادام نباید در روز بیشتر از ده دانه باشد.
مصلح بادام شیرین چیست؟
عسل، مصطکی و ربهای ترش مزه، مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج بادام شیرین هستند.
نتیجه
همانطور که میدانید بادام یکی از کی از محبوبترین آجیلهای موجود در دنیا است که علاقه مندان زیادی را به خود اختصاص داده است. خواص بادام درختی در طب سنتی بسیار زیاد است و از آن در درمان بسیاری بیماریها استفاده میشود. شما میتوانید با ساتفاده از این مقاله از طبایع طبع بادام درختی در طب سنتی و خواص ان را دریابید. پس همراه ما باشید.