یکی از صیفیجات مشهور در سبد غذایی افراد، گوجه فرنگی است که دارای خواص بیشماری در جهت حفظ و ارتقا سلامتی بدن میباشد. این محصول در دو نوع زمینی و گلخانهای کشت شده و وارد بازار میشود. اما بهتر است قبل از مصرف این محصول اطلاعاتی را در خصوص طبع گوجه فرنگی داشته باشیم. در این مقاله قرار است برای شما نکاتی را بیان کنیم که نشان دهد گوجه سرد است یا گرم؟ پس همراه ما باشید.
گوجه فرنگی چیست؟
گوجه فرنگی از دسته صیفی جات محسوب شده، به رنگ سرخ، خوشبو و آبدار است. این منبع سرشار از ویتامین c، به روشهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده به صورت رب و به عنوان چاشنی و طعمدهنده غذا از جمله موارد پراستفاده است. این محصول در دو نوع زمینی و گلخانهای کشت میشود که اغلب نمونههای زمینی پر رنگتر و خوشبوتر میباشند.
گوجه فرنگی سرشار از ویتامین ث و دیگر آنتی اکسیدانها است که همگی در سلامت بدن نقش مهمی برعهده دارند. به عبارتی وجو این آنتی اکسیدانها باعث میشود بر علیه رادیکالهای آزاد مضر در بدن ما که باعث ایجاد سرطان می شوند، مبارزه کنند. همچنین پلی فنول از دیگر املاح موجود در گوجه فرمگی است که یک ترکیب گیاهی و موثر در جلوگیری سرطان پروستات است.
اگر بخواهیم خواص یک گوجه فرنگی را به صورت خلاصه بیان کنیم، باید بگوییم یک گوجه فرنگی متوسط حاوی 22 کالری، 0 گرم چربی، 5 گرم کربوهیدرات و 1 گرم پروتئین است. این ترکیب به قدر کافی کامل است اما این تنها بخشی از خواص این محصول میباشد. گوجه فرنگی منبع غنی از ویتامین A C و فولیک اسید است که در تقویت بینایی، استحکام استخوان و سرطان نقش مهمی برعهده دارد. با مظالب گفته شده قطعا متوجه شدهاید که گوجه فرنگی دارای دامنهی گستردهای از فواید غذایی است و معروف به داشتن آنتی اکسیدان، لیکوپن، لیپوئیک اسید، فولیک اسید و لوتین است.
طبع گوجه فرنگی و خواص آن در طب سنتی
طبع گوجه در طب سنتی سرد و تر بیان شده است و به همراه خود خواص زیر را دارا میباشد:
- در پاسخ به سوال گوجه فرنگی گرم است یا سرد؟ باید گفت مزاج آن سرد و تر است.
- از رب آن برای چاشنی و طعم دهنده غذا استفاده میشود.
- مصرف آن در فصول گرم از افزایش بی رویه حرارت بدن جلوگیری میکند.
- گوجه خوب و طبیعی در افزایش اشتها و تقویت بدن موثر است.
- به علت طبع گوجه مصرف آن در فصول سرد سال مناسب نیست.
بهترین نوع گوجه فرنگی کدام است؟
بهترین نوع آن، نوع ترش، آبدار و در اندازه متوسط آن است. البته عدهای عقیده دارند استفاده از گوجههای زمینی نسبت به گوجه فرهنگیهای گلخانهای بهتر است.
مضرات مصرف گوجه خام
- نوع غیر طبیعی و خام آن(گلخانه ای) باعث تشدید حساسیتها و بروز بیماریهای پوستی میشود.
- استفاده از گوجه در سالاد موجب اختلال در هضم غذا و تولید خون نامناسب میشود.
- طبع گوجه سرد و تر است و ممکن است استفاده از آن برای برخی افراد با مشکلاتی همراه باشد.
مصرف خام گوجه فرنگی در چه افرادی باعث بروز مشکل میشود؟
- افرادی که مشکلات معده از جمله زخم معده، ضعف هضم، نفخ، ترش و یا ورم معده دارند.
- طبع گوجه فرنگی به گونهای است که برای افراد سوداوی چندان مناسب نیست.
- افرادی که کبد ضعیف و حساسیت پوستی دارند.
مصلح گوجه فرنگی و روش های کاهش ضرر آن چیست؟
مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج گوجه، پختن آن با پیاز، زنجبیل، روغن زیتون و ادویهجات گرم است. به عبارتی شما میتوانید از ادویههای گرم مانند فلفل، دارچین و… به عنوان مصلح گوجه فرنگی در غذا استفاده کنید.
بهتر است در استفاده از مواد غذایی با آگاهی از مزاج و طبع آنها و البته شناخت از مزاج خود نکاتی را مد نظر قرار دهید. جهت آگاهی از خواص و مزاج مواد غذایی میتوانید به بخش مزاج مواد غذایی مراجعه نمایید. همچنین پیشنهاد میکنیم در آزمون مزاج شناسی طبایع نیز شرکت کرده تا بتوانید در انتخاب نوع غذای مناسب با مزاج خود و همچنین سایر تصمیمات مرتبط با تندرستی، با آگاهی عمل کنید.
نتیجه
همانطور که گفته شد، گوجه فرنگی یکی از صیفی جات پرطرفدار و البته پرخاصیت است که در پخت غذاهای گوناگون و یا خام از آن استفاده میشود. در این مقاله در خصوص طبع گوجه فرنگی نکاتی را بیان نمودیم تا استفاده از آن برای افراد با آگاهی بیشتری باشد. امیدواریم استفاده از این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
علی
اینجا هم گوجه رو نوشتی، هم گوجه فرنگی رو!!
ما درباره گوجه فرنگی اطلاعات میخواییم…..