گوجه فرنگی
گوجه فرنگی از دسته صیفی جات محسوب شده، به رنگ سرخ، خوشبو و آبدار است. این منبع سرشار از ویتامین c، به روشهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده به صورت رب و به عنوان چاشنی و طعمدهنده غذا از جمله موارد پراستفاده است.
در این مقاله قصد داریم تا با فواید و طبع آن، همچنین با مضرات و مصلح آن آشنا شویم.
طبع گوجه فرنگی در طب سنتی
خواص و مزاج گوجه فرنگی در طب سنتی به شرح زیر است:
- مزاج آن سرد و تر است.
- از رب آن برای چاشنی و طعم دهنده غذا استفاده میشود.
- مصرف آن در فصول گرم از افزایش بی رویه حرارت بدن جلوگیری میکند.
- گوجه خوب و طبیعی در افزایش اشتها و تقویت بدن موثر است.
- مصرف آن در فصول سرد سال مناسب نیست.
.
بهترین نوع گوجه فرنگی کدام است؟
بهترین نوع آن، نوع ترش، آبدار و در اندازه متوسط آن است.
مضرات مصرف گوجه خام
- نوع غیر طبیعی و خام آن(گلخانه ای) باعث تشدید حساسیتها و بروز بیماریهای پوستی میشود.
- استفاده از گوجه در سالاد موجب اختلال در هضم غذا و تولید خون نامناسب میشود.
مصرف خام گوجه فرنگی در چه افرادی باعث بروز مشکل میشود؟
- افرادی که مشکلات معده از جمله زخم معده، ضعف هضم، نفخ، ترش و یا ورم معده دارند.
- افراد سوداوی
- افرادی که کبد ضعیف و حساسیت پوستی دارند.
مصلح گوجه فرنگی و روش های کاهش ضرر آن چیست؟
مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج گوجه، پختن آن با پیاز، زنجبیل، روغن زیتون و ادویهجات گرم است.
بهتر است در استفاده از مواد غذایی با آگاهی از مزاج و طبع آنها و البته شناخت از مزاج خود نکاتی را مد نظر قرار دهید. جهت آگاهی از خواص و مزاج مواد غذایی میتوانید به بخش مزاج مواد غذایی مراجعه نمایید. همچنین پیشنهاد میکنیم در آزمون مزاج شناسی طبایع نیز شرکت کرده تا بتوانید در انتخاب نوع غذای مناسب با مزاج خود و همچنین سایر تصمیمات مرتبط با تندرستی، با آگاهی عمل کنید.