خواص و مزاج هندوانه در طب سنتی این گونه بیان میشود:
- مزاج هندوانه سرد و تر است.
- مدرّ ادرار است و در درمان سنگ کلیه مفید است.
- هندوانه موجب تسكين تيزی صفرا و خون میشود.
- از تشنگی میكاهد.
- توليدكنندهی خون رقيق و بلغم شيرين است و به همين دليل رطوبت بدن را افزایش میدهد.
- مصرف هندوانه با سكنجبين برای رفع يرقان و صفرای سوخته، مفيد است.
- مصرف هندوانه با شير خشت برای تب و دفع خلط مفيد است.
- مربای پوست هندوانه با عسل و شکر جهت وسواس، درد سینه، ضعف معده و تقویت هاضمه مفید است.
بهترین نوع هندوانه
- هندوانه انواع مختلفي دارد و بهترين آن، نوع رسيده، شيرين، شاداب، شكننده، و بی ريشهی آن است
بهترین زمان مصرف هندوانه
- بهترين زمان مصرف هندوانه بين دو وعدهی غذا میباشد (زمانی كه غذای وعده اول از معده تخليه شده است).
مصرف هندوانه برای چه افرادی مضر است؟
- هندوانه برای مزاج سرد و در آب و هوای سرد و فصل زمستان مضر است، چون موجب ضعف نيروی جنسي و درد مفاصل میگردد.
مصرف هندوانه در چه زمان مضر است؟
- خوردن هندوانه بلافاصله بعد از غذا موجب فاسد شدن هضم میگردد.
- مصرف ناشتای هندوانه مخصوصاً در هوای گرم برای غلبه بر تشنگي زيان آور است.
مصلح هندوانه
مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج هندوانه ، مصرف آن همراه عسل است.