خوردن و آشامیدن

با خواص عدس در طب سنتی آشنا شوید

عدس یکی از حبوباتی است که ایرانیان از زمان های قدیم غذاهای زیادی را با آن طبخ می کنند.

عدس یکی از حبوباتی است که ایرانیان از زمان های قدیم غذاهای زیادی را با آن طبخ می کنند. گیاه‎شناسان اعتقاد دارند که این ماده حتی قبل از تاریخ نیز وجود داشته است. این ماده غذایی از نظر مقدر پروتئین بسیار غنی است و در بین گیاهان فقط لوبیای سویا بیشتر از آن پروتئین دارد.

خواص عدس از نظر طب سنتی

عدس از نظر طب قدیم ایران، معتدل و خشک است و مانند دیگر گیاهان پوست و دانه آن دارای اثرات متضاد یکدیگر است؛ یعنی پوست آن گرم و خودش قابض است؛ به عبارت دیگر، پوست آن ملین و مغز آن ضد اسهال است.

کاهش کلسترول و تنظیم قند خون

عدس حاوی اسیدهای آمینه مختلف، ویتامین‎های گوناگون از جمله ویتامین B و مواد معدنی همچون آهن، کلسیم و فسفر است. این ماده، منبع بسیار خوبی از فیبرهای کاهش‎دهنده کلسترول است که نه تنها کمک به کاهش کلسترول می‎کند بلکه خاصیت تنظیم قند خون هم دارد؛ زیرا فیبر بالای آن از افزایش قند خون بعد از خوردن یک وعده غذایی جلوگیری می‎کند.

خواص دیگر

  •  به علت داشتن آهن برای رفع کم‎خونی و افزایش شیر مادران شیرده مفید است.
  • این ماده لعاب‎دار است و به همین علت مصرف آن برای ناراحتی‎های روده توصیه می‎شود.
  • برای درمان زخم‎های دهان و گلو و دیفتری، آن را بپزید و آب آن را غرغره کنید.
  • برای تقویت معده و برطرف کردن گاز معده عدس پخته را با سرکه میل کنید.
  • مصرف این ماده مغذی در سلامتی قلب نقش به سزایی دارد. این نقش نه تنها به دلیل فیبرهای موجود در عدس بلکه به علت مقادیر قابل ملاحظه‎ای از فولات و منیزم آن است.
  • مصرف این ماده مخصوصاً برای خانم‎هایی که در سنین باروری و دوران بارداری هستند و در معرض کمبود آهن هستند، ایده بسیار مناسبی است. فراموش نکنید که کمبود آهن باعث کم‎خونی می‎شود که برای مادر خوب نیست؛ چون نوزاد بعد از به دنیا آمدن از شیر مادر تغذیه می‏‎کند.
  • آرد عدس بوداده تشنگی را قطع می‎کند، معده را نیرو می‏‎بخشد، صفرا را خاموش و هیجان خون را فرو می‎نشاند و حرارت را کم می‌کند.

خواص جوانه عدس

جوانه‌ها دارای انواع ویتامین همچون ویتامین B12 هستند و برای کم‎خونی حاد مصرف جوانه بسیار موثر است. جوانه‎های گندم، عدس، ماش و یونجه سرشار از ویتامین و پروتئین بوده ولی کالری کمی دارند. همچنین ویتامین C و E در آنها به وفور یافت می‎شود.

مصرف جوانه‎ها به دلیل اینکه حاوی ویتامین E است، برای درمان ناباروری و پیشگیری از بیماری‎های قلبی، عروقی و سرطان موثر است. همچنین کسانی که پوست آنها در زمستان خشک می‎شود، می‎توانند از نرم‎کننده‎های حاوی ویتامین E که از جوانه‎ها ساخته شده است، استفاده کنند. مصرف جوانه‎ها برای حفظ سلامت پوست به ویژه در دوران سالمندی توصیه می‎شود.

جوانه عدس انرژی را زیاد می‎کند

این جوانه حاوی ویتامین‎های A، B، C، اسید فولیک و املاح آهن، فسفر و کلسیم است. این جوانه مقوی قلب، تصفیه‎کننده خون، شستشو دهنده کلیه‎ها و افزاینده انرژی است. همچنین فیبر آن نقش موثری در کاهش کلسترول و پرفشاری خون و تنظیم ترشح انسولین دارد و به دلیل پروتئین زیاد خاصیت سیر‎کنندگی بالایی دارد.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن