اصولا سبزیجات یا خوردنیهایی كه بافت محكمی دارند مانند ترب هم برای هضم مفیدند چون در معده و دستگاه گوارش لابهلای غذا قرار میگیرند و پرزها را تقویت و بین پرزها را تمیز میکنند. البته در بعضی از افراد ممكن است، ایجاد نفخ كند كه با این افراد سازگار نیست و باید از مصرف آن پرهیز كنند. اگر در مصرف آن زیادهروی شود، ایجاد تهوع میكند و مصلح آن نمك است. یكی از تهوعآورها در پزشكی ترب یا تخم آن میباشد.
خواص و مزاج انواع ترب، در طب سنتی را در اینجا بخوانید.
ساخت دو ترکیب شگفت انگیز با ترب
- اگر داخل ترب را خالى كرده روغن گل سرخ در آن بريزند و بر آتش گذارند كه جوش بخورد و نيم قطره از آن در گوش بريزند براى تحليل باد و رفع درد گوش بسيار نافع است.
- اگر داخل ترب را خالى كرده و با تخم شلغم پر نمايند و سر آن را با قطعه هاى شلغم مسدود كنند و در خمير گرفته و در آتش بپزند و آن را با عسل بخورند براى اخراج سنگ مثانه بسيار نافع است. و اين كار را تا سه روز پی در پى بايد ادامه دهند.
فواید ریشه ترب
- در چين ريشه ترب بادشكن و نيرودهنده است.
- له شده ريشه آن را به صورت ضماد براى سوختگى پوست در اثر آتش و ضربخوردگى و كوفتگى و سوختگى پوست در اثر آب جوش و تعفن پا مصرف می كنند.
فواید تخم ترب
- در هند و چين از خوردن تخم ترب، در موارد سرطان هاى معده نيز استفاده می شود
- در استعمال خارجى در موارد ورم پستان در مادران شيرده بسيار مفيد و مؤثر است.
- خوردن تخم ترب، مدر است و محرک شروع قاعدگی و بازکننده خون حیض و ترشح ادرار و حيض و شير را زياد می كند.
فواید برگ ترب
- برگ ترب، براي هضم غذا مفید است،
- اشتها را كاهش مي دهد
- براي رژيم هاي لاغري مناسب است
- ضمنا باز كننده انسدادها مثل انسدادهاي كبد مي باشد.
نام کتاب : معارف گیاهی، حسین میرحیدر