اصولا سبزیجات یا خوردنیهایی که بافت محکمی دارند مانند ترب هم برای هضم مفیدند چون در معده و دستگاه گوارش لابهلای غذا قرار میگیرند و پرزها را تقویت و بین پرزها را تمیز میکنند. البته در بعضی از افراد ممکن است، ایجاد نفخ کند که با این افراد سازگار نیست و باید از مصرف آن پرهیز کنند. اگر در مصرف آن زیادهروی شود، ایجاد تهوع میکند و مصلح آن نمک است. یکی از تهوعآورها در پزشکی ترب یا تخم آن میباشد.
خواص و مزاج انواع ترب، در طب سنتی را در اینجا بخوانید.
ساخت دو ترکیب شگفت انگیز با ترب
- اگر داخل ترب را خالى کرده روغن گل سرخ در آن بریزند و بر آتش گذارند که جوش بخورد و نیم قطره از آن در گوش بریزند براى تحلیل باد و رفع درد گوش بسیار نافع است.
- اگر داخل ترب را خالى کرده و با تخم شلغم پر نمایند و سر آن را با قطعه هاى شلغم مسدود کنند و در خمیر گرفته و در آتش بپزند و آن را با عسل بخورند براى اخراج سنگ مثانه بسیار نافع است. و این کار را تا سه روز پی در پى باید ادامه دهند.
فواید ریشه ترب
- در چین ریشه ترب بادشکن و نیرودهنده است.
- له شده ریشه آن را به صورت ضماد براى سوختگى پوست در اثر آتش و ضربخوردگى و کوفتگى و سوختگى پوست در اثر آب جوش و تعفن پا مصرف می کنند.
فواید تخم ترب
- در هند و چین از خوردن تخم ترب، در موارد سرطان هاى معده نیز استفاده می شود
- در استعمال خارجى در موارد ورم پستان در مادران شیرده بسیار مفید و مؤثر است.
- خوردن تخم ترب، مدر است و محرک شروع قاعدگی و بازکننده خون حیض و ترشح ادرار و حیض و شیر را زیاد می کند.
فواید برگ ترب
- برگ ترب، برای هضم غذا مفید است،
- اشتها را کاهش می دهد
- برای رژیم های لاغری مناسب است
- ضمنا باز کننده انسدادها مثل انسدادهای کبد می باشد.
نام کتاب : معارف گیاهی، حسین میرحیدر