تراریخته چیست؟
به گیاهی که ساختار ژنتیکی آن بوسیله تکنیک های مهندسی ژنتیک تغییر پیدا کرده و دستکاری می شود تراریخته گفته می شود که اغلب در جهت بالا بردن مقاومت گیاه به برخی آفات و بیماری های گیاهی برای بالا بردن کیفیت عملکرد گیاه و ارتقا بهره وری در کشاورزی صورت می گیرد.
به عنوان مثال یک ژن از یک باکتری که توانایی تولید سم را دارد از باکتری جدا کرده و به گیاه ذرت و یا سویا منتقل می کنند به این ترتیب ذرت یا سویا در برابر آفت ها و بیماری های گیاهی دچار آسیب و آفت زدگی نم شوند بدین صورت محصولات تراریخته دارای رشد طبیعی نمی باشند.
دلیل مقاومت انسان نسبت به آنتی بیوتیک ها
به استناد اظهار نظر صریح WHO، یکی از دلایل مقاومت انسان نسبت به آنتی بیوتیک ها، استفاده از تراریخته ها است. دلیل این موضوع این است که به محصولات تراریخته ژن مقاومت نسبت به آفات، عوامل میکروبی یا بیماری های گیاهی منتقل می شود. این ژنها به عنوان یکی از ابزارهای مهندسی ژنتیک است که به خورد جامعه داده می شود. این قضیه مثل یک جراح است که ابزار جراحی را در شکم بیمار جا گذاشته باشد. نتیجه هم می شود ساخت آنتی بیوتیک ها و داروهای قوی تر و مصرف بیشتر دارو با تاثیر کمتر. ابتلا به بیماری های دیگر را هم به این فهرست اضافه کنید…