مزاج | معتدل | تعداد نفر | 4 |
مفید برای | خون ساز، ملیّن، مفید برای باز شدن قاعدگی زنان، مقوی عمومی بدن | ||
مواد لازم | زعفران آب شده : به میزان لازم هویج : یک عدد بزرگ روغن کنجد : به میزان لازم پیاز خرد شده : یک عدد متوسط کدو خورشتی : یک عدد بزرگ جعفری خرد شده : دو پیمانه لوبیا سبز خرد شده : یک پیمانه برنج : دو و یک دوم پیمانه کلم سفید : یک پیمانه نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلوئی : به میزان لازم | ||
روش تهیه | برای تهیه پلو جعفری برنج را از قبل خیس می کنیم. کلم را شسته و ریز خرد می کنیم. هویج را به صورت خلال ریز خرد می کنیم. کدوها را به صورت نگینی درمی آوریم. لوبیا را یک سانتی خرد کرده و بخارپز می کنیم. پیاز را به همراه روغن، کمی زردچوبه و ادویه پلویی تفت می دهیم و به ترتیب ابتدا هویج، سپس کلم و بعد از آن کدو خورشتی، لوبیا سبز، و جعفری را اضافه کرده و تفت می دهیم. برنج را به همراه آب و نمک می جوشانیم. سپس آن را آبکش کرده و به همراه مواد آماده شده، لایه به لایه درون قابلمه ریخته و دم می کنیم. می توانیم مقداری زعفران آب شده نیز اضافه کنیم. | ||
منبع | ۳۶۵ روز همگام با غذاهای گیاهی ایرانی |
