مواد لازم:
- برنج یک کیلو
- رب انار یک لیوان
- گردو یک لیوان
- کشمش نصف لیوان
- شکر به اندازه کافی (بستگی به ترشی مزه رب دارد)
- پیاز بزرگ دو عدد
- روغن
طرز تهیه:
برای تهیه رب پلوی شیرازی در ابتدا پیازها را خلال کرده سرخ مینمایند. بعد ازسرخ شدن، کشمش و گردو را با آن تفت میدهند. رب انار و شکر را جوشانده و دو قاشق روغن به آن اضافه میکنند. مقداری آب را به جوش آورده و برنجها را که از چند ساعت قبل خیس کردهاند در آب جوش میپزند و به صورت چلو دم میکنند. قبل از آن که برنج کاملاً دم بکشد آن را از روی اجاق برداشته با کفگیر (اسم) کمکم به داخل چلو صافی (ترش باله) ریخته، از محلول رب و شکر کمکم به آن اضافه کرده، مخلوط میکنند. سپس برنج را در دیگ یا قابلمه ریخته، باقیمانده رب و شکر را به آن میافزایند. وقتی که بخار اطراف برنج را پوشاند، کشمش و گردو و پیاز داغ را وسط آن گذاشته، دم میکنند. کمی بعد رب پلو حاضر و آماده است.