ریحان سبزی عزیزی است که علاوه بر عطر بسیار خوبی که دارد دارای خواص درمانی زیادی نیز میباشد، بنابراین ما در پست قصد داریم تا ضمن بیان خواص ریحان شما را با طرز تهیه شربت این گیاه نیز آشنا نماییم که هم رنگ و مزه متفاوتی دارد و هم یک نوشیدنی مناسب برای تابستان در پیش رو است:
ریحان را که همه میشناسیم…
- سبزی معطر و پرخاصیت که طبیعت آن گرم در درجه اول و خشک در درجه دوم است.
- در منابع طب ایرانی از این گیاه برای رفع انسدادهای عروق مغزی، تحلیل ورمهای داخلی و خارجی، تقویت معده، درمان تنگی نفس و سرفه، و بهبود برخی زخمهای دهانی و انواعی از سردرد استفاده میشده است.
- اگر همراه غذا خورده شود، به هضم بهتر غذا، خوش بویی دهان، لینت مزاج و از بین رفتن اشتهای کاذب کمک میکند.
- ریحان ضدالتهاب خوبی است و در افرادی که التهاب معده و روده دارند، جویدن یک نعلبکی از برگهای آن لا به لای لقمههای غذا شفابخش است.
- نفخ را از بین میبرد و قراقر شکم را کم میکند.
- رفع اضطراب و دلشوره میکند.
- در رفع بی خوابی عصبی یا بی خوابی ناشی از اضطراب و دلشوره موثر است.
- ضد سردرد و میگرن است.
طرز تهیه شربت ریحان
(روش اول)
مواد لازم برای 3 لیوان شربت
- آب: 4 لیوان
- ریحان بنفش یا سبز: چند شاخه (25 شاخه)
- لیموترش: نصف یک عدد (آبلیمو هم میشه)
- چوب دارچین: 1 عدد کوچک (اختیاری)
- شکر: 5 تا 6 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- 4 لیوان آب را داخل ظرفی ریخته و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید.
- پس از به جوش آمدن آب، چندشاخه ریحان بنفش شسته شده را به آن اضافه کنید
- بعد از یکی دو دقیقه جوشیدن، رنگ شربت سبز میشود.
- به آن نصف یک عدد لیمو ترش یا مقداری آبلیمو، چوب دارچین و شکر را اضافه کنید
- حدود 10 دقیقه که جوشید، رنگ شربت به قرمز خوش رنگ تبدیل میشود (به خاطر اضافه شدن آب لیمو)
- از صافی رد کنید و بعد از خنک شدن میل بفرمایید.
- اگر ترشتر دوست داشتید کمی آبلیمو و اگر شیرینتر دوست داشتید به آن کمی شکر اضافه کنید.
- در صورتی که از برگ ریحان سبز استفاده کنیم، شربت رنگ سبز بسیار ملایم به خود میگیرد.
- نکته: این شربت را میتوانید همانند موهیتو به صورت ریحان کوبیده شده و ترکیب شربت آبلیمو بدون آب گازدار هم تهیه نمایید.
(روش دوم)
مواد لازم
- آب: 8 لیوان (2 لیتر)
- هل 10 گرم
- عسل نیم کیلو
- گل سرخ 20 گرم
- ریحان سبز خشک 75 گرم یا چند شاخه ریحان سبز تازه
- ریحان بنفش خشک 35 گرم یا چند شاخه ریحان سبز تازه
طرز تهیه
- ریحان سبز، ریحان بنفش، گل سرخ و هل را نیم کوب کرده و داخل آب میریزیم.
- پس از گذشت 3 تا 4 ساعت آن را به مدت 5 دقیقه با حرارت ملایم میجوشانیم.
- پس از متعادل شدن دمای شربت، آن را صاف کرده و عسل اضافه میکنیم.
- شربت را هم می زنیم تا قوام بیاید، سپس در ظرف شیشه ای میریزیم.
- 3 تا 4 قاشق غذاخوری از شربت را داخل لیوان ریخته و بقیه را آب اضافه میکنیم.
- بر حسب سلیقه میتوان به آن چند قطره آب لیمو ترش هم اضافه کرد.
خواص شربت ریحان
مصرف متعادل این شربت خواص زیر را در بر خواهد داشت:
- در صورت استفاده از شکر این شربت طبعی معتدل و از گرم و خشکی آن کاسته میسود و در صورت اضافه نمودن هل و عسل، طبیعت آن گرم تر میگردد.
- دارای ویتامین های A، E و C بوده و خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
- باعث رفع زخم های دهانی و گلو شده همچنین ورم گلو و لوزه را رفع میکند.
- موجب تقویت و آرامش قلب و اعصاب و رفع تپش قلب میشود.
- از استرس، اضطراب و دلشوره پیشگیری میکند.
- ضدنفخ و بادشکن است.
- و به بهبود کیفیت خواب کمک میکند.