پخت و پزپلو

شنگ پلو بهاری؛ غذایی خونساز و محرک اشتها

طرز تهیه شنگ پلو، غذایی مختص فصل بهار

شنگ پلو یک غذای محلی مختص استان لرستان است که با توجه به این فصل و وجود سبزی شنگ در بازار، می‌توانید این غذای جدید، خوشمزه و پرخاصیت را درست کنید و از آن لذت ببرید.

سبزی شنگ

شنگ سبزی بهاری است با برگ‌هایی به رنگ سبز تیره، باریک، دراز و نواری شکل که در مناطق مرطوب، علفزارها و زمین‌های رسی می‌روید، گل‌های آن زبانه‌ای و زردرنگ است و اوایل تابستان می‌روید.

  • برگ‌های تازه در سالاد یا غذا استفاده می‌شود.
  • خام آن به شکل سبزی خوردن و یا همراه با کمی سرکه قابل مصرف است.
  • از ریشه آن جوشانده تهیه می‌گردد.
  • طبیعت آن سرد و خشک است.
  • در ترکی به آن یملیک نیز گفته می‌‎شود.
  • در نواحی مرطوب، شمال، شمال غرب و غرب ایران قابل دسترسی است.
  • در کتاب مخزن الادویه حکیم عقیلی (شنگ چمنی) با نام (لحیه التیس) و نوع دیگر آن با نام (ذنب الخیل) ذکر گشته است.
  • در طب سنتی به نام طرثوث یا طراثیت نیز شناخته می‌شود.
بیشتر بخوانید
با خواب آلودگی و کسالت بهاری خداحافظی کن!

خواص

این گیاه، با وجود خواص ذیل، با نظر پزشک معالج، می‌‎تواند مفید واقع گردد:

  • رفع سوزش معده و مری
  • ادرارآور و رفع اسهال
  • تقویت معده و جهاز هاضمه
  • افزایش اشتها
  • بندآوردن خونریزی
  • التیام زخم و رفع عفونت
  • تنظیم قندخون
  • کاهش درد مفاصل
  • پاکسازی کبد و دفع سموم بدن

مصرف موضعی گل آن مخلوط با موم: در رفع خستگی

مصرف موضعی برگ و گل آن: در التیام زخم‌ها و رفع عفونت موثر بوده است.

خواص سبزی شنگ
خواص سبزی شنگ

موارد احتیاط  و منع در مصرف

  • در افراد با ضعف کلیه احتیاط در مصرف شود و جهت رفع عوارض منفی همراه عناب مصرف گردد.
  • بانوان باردار برای مصرف گیاه شنگ حتماً باید با پزشک خود مشورت کنند.

طرز تهیه شنگ پلو

مواد لازم

  • برنج: ۴ پیمانه
  • سبزی شنگ خرد شده: ۳۰۰ گرم
  • گوشت گوسفندی چرخ شده یا قیمه‌ای یا گوشت مرغ: ۲۵۰ گرم
  • پیاز: یک عدد بزرگ
  • نمک، زردچوبه، دارچین و زعفران: به مقدار لازم

طرز تهیه

  1. پیاز را در کمی روغن تفت دهید، زردچوبه اضافه شده و گوشت در آن تفت داده می‌شود و در آخر نمک و دارچین اضافه شود.
  2. سبزی شنگ پس از تمیز شدن در حد یک بند انگشت خرد شده و به گوشت اضافه می‌شود.
  3. تا سبزی کمی تف داده شود، برنج را آبکش کنید
  4. در هنگام دم کردن،مایه آماده شده را لا به لای برنج داده و برنج را دم کنید.
  5. در آخر روی برنج کمی زعفران دهید.
بیشتر بخوانید
دستور پخت غذای مناسب فصل بهار

خواص شنگ پلو

  • مزاج این غذا معتدل و کمی متمایل به سردی است.
  • خونساز، تحریک کننده اشتها و مغذی است.
  • برای زخم‌های داخلی، گوارشی و اسهال ساده و خونی مفید است.
  • دارچین موجود در غذا، مصلح خوبی است.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۳.۵ (۲ رای)
منبع
دکتر ویدا نظری

مشاوره دکتر طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

فروشگاه محصولات سالم

برای خرید محصولات سالم و طبیعی طب سنتی به فروشگاه کنجد زیر نظر سایت طبایع مراجعه نمایید...

فروشگاه کنجد

اپلیکیشن جامع طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3.5 (2 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *