مواد لازم:
- برنج: یک کیلو
- مرغ: یک عدد متوسط یا گوشت بره ۲ کیلو
- خلال بادام: ۱۰۰ گرم
- خلال پسته: ۵۰ گرم
- خلال نارج یا پرتقال: تازه در حدود نیم کیلو و یا خشک ۱۰۰ گرم
- شکر: یک کیلو
- زعفران ساییده: یک قاشق سوپخوری
- روغن و فلفل و نمک: به مقدار کافی
چگونگی پخت:
برای تهیه شیرین پلو از روز قبل خلال پرتقال یا نارنج را دو تا سه بار در آب می جوشانیم و داخل آب سرد ریخته و دو تا سه بار آب خلال را عوض میکنیم تا تلخی آن گرفته شود سپس در صافی ریخته تا آب آن گرفته شود، شکر را با سه لیوان آب یکی دو جوش میدهیم از صافی رد میکنیم تا تلخی خلال گرفته شود وسپس داخل شربت میریزیم تا چند جوش بزند و مغز خلال شیرین شود، مرغ را بدقت تمیز کرده و شسته و میگذاریم بپزد بعد آب مرغ را از صافی رد میکنیم و با دو سه قاشق روغن و یک ملاقه از شربت خلال مخلوط میکنیم زعفران را اضافه کرده، مرغ را قطعه قطعه کرده و استخوانهای آن را میگیریم برنج را آبکش میکنیم ته دیگ را دو سه قاشق روغن و نصف لیوان آب میریزیم خلال را از داخل شربت بیرون میآوریم روی برنج میریزیم و نصف از خلال بادام را میشوییم روی خلال نارنج یا پرتقال میریزیم. دو سه کفگیر از برنج را روی خلالها میپاشیم. قطعات مرغ را روی برنج قرار میدهیم و بقیه برنج را روی مرغ میریزیم و روی آتش میگذاریم. آب مرغ را با کمی شربت و زعفران و روغن کافی روی سطح برنج میدهیم تا برنج دم بکشد.