خوردن و آشامیدن

خواص و ترکیبات خاص نارنج

معرفی و بررسی خواص نارنج در طب سنتی

نام و مزاج

میوه نارنج ازمیوه های پر کاربرد و با محصولات جانبی متعدد درفصل سرما است که اسم فارسی آن نارنگ است. طبیعت میوه آن ازدیدگاه طب ایرانی سرد و خشک است ولی مزاج پوست زرد و شکوفه آن گرم و خشک است.

معرفی

نارنج، میوه ای از خانواده مرکبات و با نام علمی Citrus aurantium می باشد.

عده ای عقیده دارند که این میوه از زمان بسیار قدیم در شمال ایران یافت می شده است. در برخی مناطق درتمام فصول سال میوه نارنج بر روی درخت دیده می شود.

خواص و ترکیبات خاص

  1. طبق اصول طب ایرانی تمامی ترش مزه ها به اعصاب ضرر می رسانند ولی از بین ترش مزه ها نارنج، کمترین ضرر را برای اعصاب دارد. زیرا در آب نارنج ماده ای صمغی و لعابی وجود دارد که آن را در بین مرکبات ممتاز کرده و به علت همین مواد است که ترشی آن برای عصب ها ضرر کمتری دارد و برای سرفه و درد سینه مفید است.
  2. اگر آب نارنج را با عسل مخلوط و میل کنید از زیان آن خواهد کاست.
  3. اگر مبتلا به درد سینه و سرفه گرم هستید یک عدد نارنج را از میان دو قسمت کرده کمی نبات کوبیده و کمی نشاسته روی آن بپاشید و بعد آن را روی آتش بگذارید تا یکی دو جوش بزند و بعدآن رابه صورت مکیدنی میل کنید.
  4. از خلال پوست نارنج میتوان مانند خلال پوست پرتقال مربا تهیه کرد و هم با خیساندن آن در سرکه ترشی ساخت.
  5. مربا و ترشی پوست نارنج تقویت کننده معده است.
  6. مصرف حدود ۴گرم از پوست خشک نارنج برطرف کننده حالت تهوع و استفراغ است و باعث خارج شدن انگلهای دستگاه گوارش می شود.
  7. اگر نارنج را به صورت کامل و با حرارت کم و به همراه کمی آب پخته تا اجزایش از هم جدا شود و سپس آن را بر روی پوست و مو خود بمالید متوجه خواهید شد که یک نرم کننده بسیار مفید برای پوست و مویتان پیدا کرده اید. همچنین این مخلوط در رفع خارش های پوستی نیز مؤثر است.

منبع: همکار متخصص طب‌سنتی آقای دکتر محمد عسکر فراشاه

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۵ (۱ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (1 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن