خوردن و آشامیدن

سوسیس و کالباس گیاهی ، آری یا خیر؟

آیا سوسیس و کالباس گیاهی بدون ضرر است؟

چندی است که در برخی مغازه‌ها و فروشگاه‌ها، سوسیس‌ها و یا کالباس‌هایی عرضه می‌شود که اگرچه به ادعای فروشنده و یا تولیدکننده، صددرصد گیاهی و بدون استفاده از گوشت‌های فرآوری‌شده معرفی می‌شوند اما از نظر طعم، بافت و رنگ با نمونه‌های تهیه‌شده از گوشت هیچ تفاوتی ندارند. رئیس انجمن صنایع غذایی ایران، صحت این مدعا و سلامت‌محور بودن این محصولات را تا حدود زیادی نادرست خوانده است.

سوسیس کالباس گیاهی بخوریم؟

این محصولات برخلاف ادعای فروشندگان و تولیدکنندگانشان، کاملا هم گیاهی نیستند، چون در فرمول تهیه آنها از تخم مرغ نیز استفاده شده و با این‌که مصرفشان نسبت به فراورده‌های حاوی گوشت ارحجیت دارد، با این حال مصرف زیاد و مداوم آنها نیز به دلیل دربرداشتن رنگ و مواد افزودنی توصیه نمی شود.

مواد تشکیل دهنده سوسیس کالباس گیاهی

فرمول این فرآورده ها شامل پروتئین گیاهی بافتدار (گندم)، روغن مایع خوراکی، تخم مرغ، صمغ خوراکی (E415 و E407)، ادویه (فلفل قرمز، فلفل سیاه، تخم گشنیز)، نمک تصفیه شده خوراکی، رنگ طبیعی پاپریکا و آب است. در تهیه این محصول هم از چربی استفاده می شود، اما از آن‌جا که گوشت و خمیر مرغ در تولیدشان به کار نرفته، نیازی به افزودن مواد نگهدارنده‌ای چون نیتریت و نیترات در آنها نیست.

طعم گیاهی این محصولات به واسطه افزودن برخی سبزیجات معطر و ادویه‌جات، همچون فراورده های گوشتی شبیه سازی شده است و سوسیس یا کالباسی که پایه گوشتی دارد به صرف اینکه برخی سبزی‌ها و ادویه معطر یا به ادعای برخی خمیر گردو و کنجد در تولیدش استفاده شده باشد، در گروه فرآورده های گیاهی قرار نمی گیرد.

با این حال اگر این فراورده ها را می‌خرید حتما باید به خاطر بسپارید که آنها را در یخچال نگهداری کنید و زمان نگهداری آنها نیز حداکثر سه ماه است.

منبع

دکتر محمد حسین عزیزی، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن