کاربرد چاشنی ها و دورچین ها
- از چاشنی ها برای تحریک اشتها و طعم دادن به غذا استفاده میشود. انواع ترشی ها، سس های تند، سالاد کاهو و گوجه خیار، انواع نوشیدنی ها و … در سفره های امروزی به چشم میخورد.
- دسته دیگر دورچین های سفره، پیش غذاها و دسرها هستند. از پیش غذاهایی چون سوپ های ساده و روان برای آماده سازی معده برای دریافت غذا و کمک به لینت مزاج استفاده میشود. اما ما در این پست از مجله اینترنتی طبایع، قصد داریم به شما
بیشتر بخوانید!
چاشنی های مناسب سفره افطار و سحری
نارنج
- آب نارنج دارای مزاج سرد و خشک است.
- مصرف آن در کنار غذای افطار و سحری از شدت حرارت بدن در طول روزه داری کم میکند.
- مصرف نارنج برای کسانی که طبع گرم دارند باعث میشود دچار تشنگی نشده و راحت تر روزه بگیرند.
- افرادی که چربی خون یا اضافه وزن دارند، میتوانند از آب نارنج در کنار غذا (بخصوص غذاهای چرب) استفاده کنند.
- نارنج همچنین باعث افزایش نشاط و شادابی میشود.
آبلیمو
- مصرف آبلیموی ترش در کنار سفره افطار و سحری علاوه بر طعم دلچسبی که به غذا میدهد، باعث پیشگیری از تشنگی، حالت تهوع و خستگی در طول روز میشود.
- لیمو طبع سرد و خشک دارد و مصرف آن باعث پاکسازی مجاری بدن از مواد زائد شده و چربی اضافی و سموم بدن را نیز نابود می کند.
- آبلیمو در بهبود وضعیت کبد چرب و سنگ کلیه نیز موثر است.
- لیمو ترش همچنین در بهبود سردردهای گرم نقش موثری دارد.
دورچین های مناسب سفره افطار و سحری
سبزی تازه
مصرف سبزی تازه به مقدار کم میتواند کارکرد دستگاه گوارش را بهبود بخشیده و از یبوست مزاج پیشگیری کند.
زیتون
- بهترین شکل مصرف زیتون، استفاده از آن در کنار غذاست.
- زیتون غذاییت خوبی داشته و برای پاکسازی معده از مواد زائد نیز مفید است.
- زیتون برای پیشگیری و درمان یبوست نیز بکار میرود.
- بهتر است زیتون را چند بار در آب غیر شور قرار داد تا شوری آن گرفته شود و سپس مصرف کرد.
سالاد جوانه گندم و سبزیجات
- یکی از فرهنگ های غلط و نامناسب سفره های امروزی وجود سالاد گوجه و خیار است.
- مصرف خیار و گوجه همراه با غذا باعث اختلال در هضم و آسیب به معده میشود.
- طب سنتی مصرف سالاد سبزیجات با جوانه گندم و مقداری روغن زیتون خام را پیشنهاد میدهد.
سماق
- از جمله ادویه جات مناسب برای مقابله با غلبه دم میتوان به سماق اشاره کرد.
- از سماق به عنوان مصلح در کنار غذاهای گوشتی و چرب استفاده میشود.
- مصلح یک ماده غذایی باعث میشود فواید آن غذا به بدن رسیده و از آسیبهای آن به بدن جلوگیری شود.
- از آنجایی که مصرف گوشت در فصل بهار میتواند باعث غلبه دم شود بهتر است همراه با چاشنی های سرد مانند سرکه و سماق مصرف شود.
- افراد سرد مزاج میبایست در مصرف سماق احتیاط کنند.