خوردن و آشامیدن

چاشنی ها و دورچین های مناسب برای سفره افطار و سحری

آشنایی با چند نمونه از دورچین ها و چاشنی های مصرفی در وعده افطار و سحر

در ماه مبارک رمضان و مهمانی خدا با توجه به شرایط و ویژگی های این ماه و همین طور وضعیت آب و هوای فصل حاضر، این سوال را برای روزه داران به وجود می آورد که مصرف چه سبک غذاهایی در این ماه به سلامت بدن کمک می‌کند. در این فصل زود تشنه می‌شوید و اگر شاغل باشید در طول روز با کاهش میزان انرژی برای فعالیت های جسمانی رو به رو می‌شوید. در این مقاله سعی بر این است تا به معرفی چند نمونه از چاشنی ها و دورچین های مناسب برای سفره سحری و افطار پرداخته شود.

کاربرد چاشنی ها و دورچین ها

  •  از چاشنی ها برای تحریک اشتها و طعم دادن به غذا استفاده می‌شود. انواع ترشی ها، سس های تند، سالاد کاهو و گوجه خیار، انواع نوشیدنی ها و … در سفره های امروزی به چشم می‌خورد.
  • دسته دیگر دورچین های سفره، پیش غذاها و دسرها هستند. از پیش غذاهایی چون سوپ های ساده و روان برای آماده سازی معده برای دریافت غذا و کمک به لینت مزاج استفاده می‌شود. اما ما در این پست از مجله اینترنتی طبایع، قصد داریم به شما

چاشنی های مناسب سفره افطار و سحری

نارنج

  • آب نارنج دارای مزاج سرد و خشک است.
  • مصرف آن در کنار غذای افطار و سحری از شدت حرارت بدن در طول روزه داری کم می‌کند.
  • مصرف نارنج برای کسانی که طبع گرم دارند باعث می‌شود دچار تشنگی نشده و راحت تر روزه بگیرند.
  • افرادی که چربی خون یا اضافه وزن دارند، می‌توانند از آب نارنج در کنار غذا (بخصوص غذاهای چرب) استفاده کنند.
  • نارنج همچنین باعث افزایش نشاط و شادابی می‌شود.

آبلیمو

  • مصرف آبلیموی ترش در کنار سفره افطار و سحری علاوه بر طعم دلچسبی که به غذا می‌دهد، باعث پیشگیری از تشنگی، حالت تهوع و خستگی در طول روز می‌شود.
  • لیمو طبع سرد و خشک دارد و مصرف آن باعث پاکسازی مجاری بدن از مواد زائد شده و چربی اضافی و سموم بدن را نیز نابود می کند.
  • آبلیمو در بهبود وضعیت کبد چرب و سنگ کلیه نیز موثر است.
  • لیمو ترش همچنین در بهبود سردردهای گرم نقش موثری دارد.

دورچین های مناسب سفره افطار و سحری

سبزی تازه

مصرف سبزی تازه به مقدار کم می‌تواند کارکرد دستگاه گوارش را بهبود بخشیده و از یبوست مزاج پیشگیری کند.

زیتون

  • بهترین شکل مصرف زیتون، استفاده از آن در کنار غذاست.
  • زیتون غذاییت خوبی داشته و برای پاکسازی معده از مواد زائد نیز مفید است.
  • زیتون برای پیشگیری و درمان یبوست نیز بکار می‌رود.
  • بهتر است زیتون را چند بار در آب غیر شور قرار داد تا شوری آن گرفته شود و سپس مصرف کرد.

سالاد جوانه گندم و سبزیجات

  • یکی از فرهنگ های غلط و نامناسب سفره های امروزی وجود سالاد گوجه و خیار است.
  • مصرف خیار و گوجه همراه با غذا باعث اختلال در هضم و آسیب به معده می‌شود.
  • طب سنتی مصرف سالاد سبزیجات با جوانه گندم و مقداری روغن زیتون خام را پیشنهاد می‌دهد.

سماق

  • از جمله ادویه جات مناسب برای مقابله با غلبه دم می‌توان به سماق اشاره کرد.
  • از سماق به عنوان مصلح در کنار غذاهای گوشتی و چرب استفاده می‌شود.
  • مصلح یک ماده غذایی باعث می‌شود فواید آن غذا به بدن رسیده و از آسیب‌های آن به بدن جلوگیری شود.
  • از آنجایی که مصرف گوشت در فصل بهار می‌تواند باعث غلبه دم شود بهتر است همراه با چاشنی های سرد مانند سرکه و سماق مصرف شود.
  • افراد سرد مزاج می‌بایست در مصرف سماق احتیاط کنند.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)

مشاوره طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

آکادمی طبایع

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

مشاهده کلاس‌ها

اپلیکیشن طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: