دمنوش بهاری ؛ با شروع فصل بهار به تدریج طول روزها بلند و هوا رفته رفته رو به گرمی میرود، ابوعلی سینا بهار را به بیداری خون در بدن نسبت میدهد. اعتقاد بر این است که همان گونه که در فصل بهار یخ و برف آب میشود، خون هم در بدن ما گرم میشود و مصرف گیاهان و غذاهای شفا بخش مقوی، به خون کمک میکند خود را احیا کند و از این طریق به تقویت متابولیسم سلولی، پاک کردن اندام ها، از مواد مسموم کننده می پردازد. پس بهتر است با انواع دمنوشهای گیاهی بهاری آشنا شوید این دمنوشها اگر اصولی و به جا و در حد متعادل مصرف شوند؛ تاثیرات مفیدی روی بدن انسان خواهند گذاشت.
دمنوش های بهاری را تجربه کنید
می خواهید در این روزها دمنوش بخورید؟ دمنوش های بهاری بخورید که برای این روزها توصیه میشود که خواصی مناسب با موقعیت این فصل و وضع بدن انسان در این موقعیت دارد.
1) دمنوش کاسنی و شاهتره
یک قاشق غذاخوری از کاسنی خشک شده و یک قاشق غذاخوری از شاه تره خشک شده را داخل قوری همراه با کمی نبات دم کنید. این دمنوش، طبع معتدل رو به خنک دارد.
- خواص: رفع کننده حرارت بدن، کاهش عوارض آلرژی فصلی بهاری،ضد التهاب پوستی، جوش و اگزما، دفع سموم کبد و …
- عوارض و موارد منع مصرف: بانوان باردار، افرادی که قندخون پایینی دارند و دو هفته قبل از عمل جراحی / زیاده روی در مصرف آن باعث ایجاد اسهال یا گرفتگی عضلات و حتی تنگی نفس میشود.
2) دمنوش گل سرخ (گل محمدی)
یک قاشق غذاخوری از گلبرگ گل محمدی یا چند عدد از غنچههای آن را در آب جوش مانند چای دم کنید. طبیعت گل سرخ معتدل و کمی قابض است.
- خواص: کاهنده استرس، مفرح و شادی افزا، مقوی ذهن و اعصاب، آرامش بخش، مفید برای تفرادی که احساس افسردگی و اضطراب میکنند.
- عوارض:زیاده روی در مصرف دمنوش گل محمدی باعث سردرد، حالت تهوع، استفراغ و خستگی در افراد میشود.
3) دمنوش به لیمو
یک قاشق غذاخوری به لیمو را در آب جوش ریخته و بعد از 15 دقیقه صاف کنید و با کمی عسل یا نبات، نوش جان کنید. این دمنوش طبع گرمی دارد.
- خواص: آرامبخشی و تسکین اعصاب، رفع سوءهاضمه، رفع استرس و خستگی روحی، رفع بیخوابی، ضد آسم
- عوارض و موارد منع مصرف: زنان باردار و شیرده، افراد دارای حساسیت به به لیمو، افراد دارای بیماریهای کلیوی
4) دمنوش عناب و سه پستان
10 تا عناب شکسته و له شده و 10 تا سه پستان به شده را در سه لیوان آب ریخته و بجوشانید تا 1 لیوان باقی بماند، با کمی عسل یا نبات بنوشید.
خواص: تقویت سیستم تنفسی، بهبود سرفه، گلودرد، گرفتگی صدا، کاهش سطح هورمون استرس و کاهش اضطراب، بهبود خواب
عوارض و موارد منع مصرف: زنان باردار، افراد دیابتی (اگر دیابتی هستید، این دمنوش میتواند قند خون شما را خطرناک کاهش دهد، بنابراین اقدامات احتیاطی را انجام دهید و زیاده روی نکنید).
5) دمنوش ترش
رفته رفته که هوا گرم میشود، برای فرونشاندن گرمی طبع، خوب است که افراد مستعد بیماریهای گرم صفراوی و حتی افراد سالم از دمنوشهای ترش کمک بگیرند.
- به صورت متنوع میتوان مقدار چای را کم و از هر کدام از ترشکهای بهاری به آن اضافه کرد؛ مانند: لیمو عمانی، زرشک، آلبالو و عناب
- حتی به جای چای معمولی میتوان گاهی به صورت تفننی از چای ترش استفاده کرد که نیازی به افزودنی هم ندارد.
- بهتر است برای جلوگیری از سردی زیاد، از کمی عسل یا نبات، موقع میل کردن دمنوش تان بهره ببرید.
- افرادی که سرفه، تنگی نفس و بیماری های ریوی دارند، بهتر است از این دمنوشهای ترش استفاده نکنند.
نکات پایانی
- زیاده روی و مصرف مداوم دمنوشها از جمله دمنوش های بهاری توصیه نمیشود.
- منظور از زیاده روی، هم زیاده روی در تعداد روزهای مصرفی و هم در مقدار استفاده شده در یک روز است؛ پس بهتر است؛ در روزهای متفاوت، دمنوشهای مختلف ذکر شده در بالا استفاده بشه.
- چای به و سیب مشکل دمنوشهای فوق را ندارند و استفاده روزانه بلامانع است.