خوردن و آشامیدن

دمنوش های مناسب فصل پاییز و زمستان

معرفی دمنوش های مناسب فصول سرد + طرز تهیه

با شروع فصل سرما نوشیدنی‌های گرم آرامش خاصی به بدن می‌دهند. چای، همان برگ‌های سبز و براق که بعدا تبدیل به چای سبز، قرمز و سیاه می‌شوند، نوشیدنی داغ اغلب ما ایرانی‌هاست اما تنها چیزی نیست که می‌توانیم درروزهای سرد پاییز و زمستان بنوشیم، بلکه دمنوش ‌های رنگارنگ و فوق‌العاده نیز، فصول سرد سال را به گرم‌ترین فصل ها تبدیل می‌کنند.

نوشیدن دمنوش ها در فصل پاییز و زمستان را فراموش نکنید!

  • دمنوش‌های رنگارنگ و فوق‌العاده، فصل سرد را به گرم‌ترین فصل سال تبدیل می‌کنند.
  • دمنوش‌ها سالیان درازی است که با زندگی ما انسان‌ها عجین شده و در درمان بیماری‌های متعددی به طب سنتی یاری رسانده‌اند.
  • نوشیدنی‌ها هم مانند مزاج‌های آدمی متفاوت هستند و با شروع هر فصل نوع آنها تغییر می‌کند.
  • به عنوان مثال تابستان با نوشیدنی‌هایی که مزاج خنک و مرطوب دارند و زمستان با نوشیدنی‌های گرم و خشک همراه است.

معرفی دمنوش های فصل سرد

  • گل، ساقه، برگ و همه قسمت‌های گیاه در دمنوش‌های فصلی سرما مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • اما در موارد کمی از ریشه‌ گیاه برای درمان استفاده می‌شود.
  • نوشیدنی‌ها به دو طریق، دم‌کردنی یا جوشیدنی تهیه می‌شوند. اگر بخواهیم دارویی با اثر قوی داشته باشیم، گیاه را می‌جوشانیم.

دمنوش گل بنفشه؛ تسکین سرفه‌های خشک و کم خوابی

طرز تهیه دمنوش گل بنفشه

  • برای این کار حدود ۷۰ گرم برگ های تازه را با آب سرد بشویید و آن را با نیم لیتر آب بجوشانید.
  • بعد از حدود ۱۲ ساعت وقتی آب سبز رنگ شد، آن را صاف کرده و در شیشه درب داری در یخچال گذاشته و هر دو ساعت یکبار مقداری از آن را بخورید.
  • این دم کرده بهتر است هر روز تازه تهیه شده و اضافی آن دور ریخته شود.

روش دیگر

  • ۸-۵ قاشق چایخوری از پودر گیاه یا مقداری از برگ تازه گل ینفشه رو به یک لیتر آب جوش اضافه کنید
  • و پس از ۲۰ دقیقه محلول بدست آمده را صاف کنید،
  • ۲ فنجان از این دمنوش را در طی روز مصرف کنید.

دانستنی ها

  • گل بنفشه را به صورت دمنوش درست می‌کنند.
  • این گل مزه بسیار خوبی دارد و به صورت شربت دارویی در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد.
  • به این دمنوش‌ می‌توان گل سرخ هم اضافه کرد.
  • گل بنفشه در درمان سرفه‌های خشک، رفع التهاب و درد بسیار مناسب است.

دمنوش گل نیلوفر؛ برای رهایی از خشکی پوست

  • به افرادی که پوست‌شان در فصل‌های سرد سال دچار حساسیت و خشکی می‌شود، مصرف دمنوش گل نیلوفر را توصیه می‌کنیم.
  • دم‌کرده این گل در رفع خشکی پوست بسیار موثر است.

دمنوش گل گاوزبان؛ یک گیاه جوشیدنی

  • گل گاوزبان گلی است که اگر بخواهید به قدر کافی تاثیرگذار باشد باید نیم‌ساعت جوشانده شود و بعد از آن به مدت یک ساعت هم دم بکشد.
  • دمنوش این گل با ترکیب لیموعمانی استفاده می‌شود.

دمنوش زنجبیل؛ بخاری سیار

  • یکی از نوشیدنی‌های مهمی که برای افراد سرماخورده در فصل پاییز و زمستان تجویز می‌شود، دمنوش زنجبیل است.
  • این دمنوش بدن را به یک بخاری سیار تبدیل کرده و از ویروس های سرماخوردگی در امان می‌دارد.
  • زنجبیل به نوعی یک پیشگیری کننده قوی برای سرماخوردگی است.
  • از این نوشیدنی در مناطق خیلی سرد یا برای افرادی که بدن‌شان ایمنی کمتری دارد، استفاده می‌شود.

طرز تهیه

  • زنجبیل تازه را به میزان یک قاشق غذاخوری در طرفی مناسب رنده کنید.
  • سپس با آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده و داخل صافی ریخته و تفاله آن را بگیرید.

اگر سرما خوردگی زود سراغتان می‌آید، دمنوش آویشن و پونه را امتحان کنید

  • نوشیدنی دمنوش آویشن به تنهایی با همراه با پونه و هم‌زمان با آغاز فصل پاییزو زمستان نه تنها می‌تواند مقاوت بدن را در برابر ویروس سرماخوردگی و آنفلوانزای فصلی افزایش دهد، بلکه روند بهبود سرماخوردگی را سرعت می‌بخشد.
  • این نوشیدنی برای فصل پاییز و زمستان بسیار مناسب بوده،خاصیت ضد عفونی دارد و برای سرما خوردگی و دردهای دوران عادت ماهانه در بانوان بسیار مفید است.
  • این دمنوش همچنین تسکین دهنده سرفه و برطرف کننده تنگی نفس است.
  • در برخی از متون طب سنتی به خواص نوشیدن دمنوش آویشن برای کنترل میزان قند خون به عنوان یک درمان جانبی اشاره شده است.

با دمنوش چهار گل معروف سرماخوردگی را ضربه فنی کنید

  • گل گاوزبان یا پنیرک، گل بنفشه، گل ختمی و گل سرخ (گل محمدی) از معروف‌ترین گل‌های دم کردنی هستند که با تاثیرگذاری زیادی در رتبه اول قرار می‌گیرند.
  • دمنوش چهار گل در مواردی مانند یبوست، سوزش چشم، خشکی بینی، آنژین‌های چرکی، گلودرد و بدن‌درد مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • از چهارگل‌های معروف می‌توان هم به صورت جوشانده و هم به صورت دم کردنی استفاده کرد.

طرز تهیه 

  • برای تهیه دمنوش چهار گل باید نسبت های مساوی از گیاهان گل ختمی، بنفشه، گل سرخ و گل گاو زبان را با هم ترکیب کنید
  • و این مخلوط را درون آب جوش ریخته و به مدت ۱۵ دقیقه در یک قوری چینی دم کنید.

نکات

  • دمنوش چهار گل دارای طبع معتدل است، بنابراین مصرف روزانه ۲ استکان و کمتر از ۲۰ روز هیچ عارضه ای را برای افراد در بر ندارد.
  • این دمنوش خاصیت خواب آوری دارد، از این رو، بهترین زمان مصرف این گیاه قبل از خواب است.
  • برای اینکه طبع این دم‌کرده به سمت گرمی نیز رود، افزودن هل به آن ضروری است.
  • دمنوش چهارگل تا ۲ ساعت پس از دم کشیدن قابل استفاده است زیرا در مجاورت هوا به سرعت اکسید نمی شود.
  • بهتر است این دمکرده همراه با خرمای خشک شده، کشمش بدون روغن و پارافین یا عسل مصرف شود.
  • زنان باردار و کودکان زیر یک سال و ۶ ماه باید از مصرف دمنوش چهارگل خودداری کنند.

دمنوش نعناع؛ سرباز بدن

  • نعناع گیاهی است که در هر خانه یافت می‌شود و می‌توان معجونی مخصوص سرماخوردگی‌های زمستان از آن تهیه کرد. دمنوش نعناع سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و در رفع گلودرد و گرفتگی بینی موثر است.
  • این دمنوش ضد نفخ است و در رفع دردهای شکمی که با خوردن مواد غذایی سرد در فصل زمستان ایجاد می‌شود، تاثیر بسیار دارد.
  • دمنوش نعناع بهبود دهنده حالت تهوع و تب‌بر است.
  • بهتر است این دم‌نوش را قبل از شام بنوشید.
  • دم‌نوش‌ نعناع انرژی فوق‌العاده‌ای در بدن ایجاد کرده و به گردش درمی‌آورد.

طرز تهیه

  • یک قاشق غذاخوری نعنای خشک را با یک لیوان آب جوش دم کرده و بعد آن را صاف کنید.
  • سپس دوباره این دم‌نوش را به همراه برش‌های لیموترش، چوب دارچین و چند برش از زنجبیل و نبات دم کرده و فرصت دهید به خوبی دم بکشد.

گلپر بنوشید

  • اغلب ما گلپر را به عنوان ادویه همراه با باقلای پخته به کار می‌بریم اما این دانه پهن و معطر می‌تواند دمنوش پرخاصیتی باشد.
  • نوشیدنی گلپر طبیعت گرم و خشک دارد و به طرز شگفت‌انگیزی حافظه، قوای جنسی و قلب و عروق را تقویت می‌کند.
  • دم کرده گلپر اشتهاآور است. به هضم غذا کمک می‌کند، ضد صرع است، کبد را پاکسازی می‌کند و در درمان تنبلی معده، جوش و دمل‌ هم بسیار موثر است.
  • گفتنی است تداوم مصرف این دم‌نوش بهبود عملکرد صفرا و چربی‌سوزی را به همراه دارد.

طرز تهیه

  • برای تهیه این دم‌نوش، یک قاشق مرباخوری گلپر را در یک لیوان آب جوش ریخته و سر لیوان را بپوشانید.
  • ۱۵ دقیقه صبر کنید تا آب جوش به رنگ زرد درآید، سپس محلول را صاف کرده و میل کنید.

زمان نوشیدن دمنوش های پاییز و زمستان

  • زمان نقش مهمی در تاثیر گذاری این دمنوش‌ها روی بدن دارد.
  • برای خوردن دم‌نوش‌های چهارگل بهترین زمان عصر است؛ چرا که بیشتر بیماری‌های فصل سرما در شب به اوج خود می‌رسند.
  • سرفه، تب و آبریزش بینی در شب بیشتر نمایان شده و به اوج خود می رسند.
  • شب‌هنگام به بالاترین نقطه از تاثیرگذاری روی بدن می رسند. بیشتر دمنوش ‌های پاییز و زمستان باید تا ۵ بعد از ظهر خورده شده باشند.

منبع بخشی از بیانات دکتر سعید صانعی و دکتر محمد عسکر فراشاه

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۵ (۱ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (1 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن