مواد لازم:
- برنج 4 لیوان
- گوشت خشک شده 3 ورقه بزرگ
- روغن
- نمک
- فلفل
طرز تهیه:
روش پخت تباهگ بسیارآسان است گوشت خشک شده را به مدت نیم ساعت همراه نمک و فلفل باآب میجوشانند سپس از آب آن برای تهیه برنج استفاده میکنند که بسیار طعم دار است گوشت را از آب جدانموده و با روغن سرخ مینمایند البته بعضیها سرخ نشده را ترجیح میدهند چون اعتقاد دارند که روغن طعم آن را از بین میبرد. روش دیگر تهیه آن چنین است که بعد از به جوش آمدن گوشت (تباهگ) برنج به آن اضافه میکنند تا بصورت استانبولی در آید. به هموطنان عزیزم توصیه میکنم جهت استفاده از این غذا حتماً سفری به مکران زمین داشته باشند تا طعم واقعی تباهگ را بچشند. معادل این غذا درمنطقه شمال ایران یعنی استان مازندران و گیلان با ماهی طبخ میشود یعنی بجای گوشت از ماهی استفاده میکنند و ماهی را نمک سود کرده همانند گوشت خشک میکند. چون ماهی نمک سود شده است اول باید شوری ماهی را گرفت. فلسهای ماهی را میگیریم سر و دم آن را میبریم.
آنرا بدلخواه به سه یا چهار قسمت تقسیم میکنیم. بعد قطعات ماهی را از قسمت ستون فقرات دو نیمه و استخوان ستون فقرات را میگیریم ماهی را ممکن است یک شب در آب سرد بخیسانیم و دو سه بار آب آنرا عوض میکنیم بعد قطعات ماهی را با دستمال خشک می نمائیم و دو طرف هر قطعه ماهی را به کمی آرد آغشته میسازیم و در روغن سرخ میکنیم باید دقت کرد ماهی هنگام سرخ کردن زیاد خشک نشود. برنج را بصورت کته با آبکش درست میکنند و با ماهی میل میکنند. برای چاشنی و لذیذ شدن ماهی میتوان از آب نارنج یا آب لیموی تازه استفاده کرد.