مواد لازم:
- برنج ۲ پیمانه
- ماست یک و نیم پیمانه
- تخم مرغ ۲ عدد
- روغن ۱/۴ فنجان
- مرغ ۲ عدد ران کامل (از سینه مرغ هم میتونید استفاده کنید)
- کره، نمک، دارچین، زعفران آب کرده به میزان لازم
- زرشک، خلال بادام، خلال پسته جمعاً ۳/۴ پیمانه
طرز تهیه:
- برای تهیه ته چین در ابتدا مرغ را با نمک و پیاز بپزید بطوریکه در آخر حدود نصف پیمانه از آبش باقی بماند.
- در یک ظرف یک تخم مرغ و نصف روغن گفته شده و نصف زعفران و همهٔ ماست را مخلوط میکنیم. مرغ پخته و خورد شده را داخل مواد بالا میریزیم و به مدت چند ساعت مزهدارش میکنیم.
- بعد از زمان طی شده مرغ را با یک چنگال از مخلوط تخم مرغ خارج میکنیم. بطوریکه باقی مانده مخلوط توی ظرف بماند.
- در باقیماندهٔ مواد، یک تخم مرغ و بقیهٔ روغن و زعفران را میریزیم. سپس دارچین را هم اضافه میکنیم.
- نکته: مرغ را بعد از پخت اولیه مزه کنید. اگر نمکش کم بود در این مرحله به مواد داخل ظرف یک مقدار نمک اضافه کنید.
- همهٔ برنج آبکش شده را به مایه اضافه میکنیم.
- نکته:بهتره برنج را یک کم زندهتر بردارید تا بعداً حالت خمیری به خودش نگیرد.
- ظرفی که قرار است ته چین در آن پخته شود را خوب خوب چرب میکنیم.
- نکته: اگه خوب چرب نشود ممکن است مواد به ته ظرف بچسبد و موقع برگرداندن راحت برنگردد و خورد بشود. پس کاملاً ته و اطرافش رو چرب کنید.
- نکته:مزیت ظروف پیرکس این است که میتوان رنگ و میزان برشتگی ته چین را دید.
- یک سوم از برنج را ته ظرف میریزیم و پهنش میکنیم.
- نکته: با پشت کفگیر فشارش بدهید تا خوب منسجم شود تا موقع برگرداندن از هم باز نشود.
- نصف مرغ را روی برنج پهن میکنیم.
- نکته: مرغ رو کاملاً تا کنارههای ظرف هدایت نکنید و اجازه بدهید از اطراف فاصله داشته باشد تا بعداً شکل زیباتری به خودش بگیرد.
- نصف مخلوط زرشک، خلال بادام و خلال پسته را روی مرغ پهن میکنیم.
- یک سوم دیگه برنج را هم کاملاً پهن میکنیم و با پشت کفگیر فشار میدهیم.
- باقی ماندهٔ مرغ و باقی مانده زرشک و پسته و بادام را روی برنج میریزیم.
- و در آخر برنج باقیمانده را کاملاً روی آن میدهیم و خوب منسجمش میکنیم.
- آب مرغ رو کاملاً اطراف برنج از کنارهها میریزیم.
- در آخر یه کم قطعات کره را روی تمامی مواد میچینیم.
- روی ظرف رو کاملاً با فویل آلومینیوم میپوشانیم و آنرا با چنگال سوراخ میکنیم تا برنج خمیر نشود.
- نکته:اگه از در خود ظرف استفاده میکنید نیم ساعت اول درش را بگذارید و بعد درش را بردارید.
- تهچین را در فر با دمای ۱۵۰ تا ۱۶۰ درجه به مدت یک تا یک و نیم ساعت قرار میدهیم.
- نکته: اگه از گاز استفاده میکنید با شعلهٔ خیلی کم بپزید و حتماً از شعله پخش کن استفاده کنید.