مواد لازم:
- برنج ۸۰۰ گرم
- گوشت قرمز ۴۰۰ گرم
- سیب زمینی ۱۰۰ گرم
- چغندر ۲۰۰ گرم
- پیاز ۱۰۰ گرم
- آلوخشک ۱۰۰ گرم
- نمک ۱۰ گرم
- فلفل ۵ گرم
- زردچوبه ۱۰ گرم
طرز تهیه:
۱ – برای تهیه ته چین گوشت در ابتدا برنج را شسته بعد از کمی خیساندن، داخل آب از قبل جوش آمده ریخته تا به حد آبکشی برسد. اما برای اینکه برنج شل و شفته نشود کمی زودتر از حد معمول و به اصطلاح کال آبکشی میشود
۲ – پیاز را خرد کرده سیب زمینی و چغندر را قطعه قطعه میکنند.
۳ – گوشت و دیگر مواد را به نمک و فلفل و زردچوبه آغشته میکنیم.
۴ – ته قابلمه را با کمی روغن چرب کرده مقداری از برنج را در ته آن میریزند.
۵ – گوشت خام را روی برنج گذاشته با مواد دیگر سطح گوشت را میپوشانند.
۶ – باقی برنج را روی گوشت و مواد داخل قابلمه میریزیم.
۷ – برنج را به مدت سه الی چهار ساعت روی حرارت ملایم میگذارند تا خوب دم بکشد و گوشت داخل آن بپزد.
خواص ته چین گوشت: این غذا سرشار از مواد پروتئینی مورد نیاز بدن است. این خوراک به دلیل داشتن چغندر، پیاز و آلوی خشک بدن را در مقابل امراض عفونی مقاوم میسازد و در بهبود جراحات نقش مهمی دارد. ته چین اگر چه غذایی برای تمام فصول است اما به نوعی غذای نیمه رسمی عید، عید ماه ۲۶، شب یلدا و تیرماه سیزده شو میباشد. حضور ته چین مازندرانی در اعیاد مذهبی به ویژه نذریهای انفرادی ماه محرم هم دیده میشود.