مواد لازم:
- برنج
- گوشت یا مرغ
- اسفناج، بادمجان سرخ شده، هویج سیاه یا گزر بعضاً در برخی موارد آلبالو
- این غذا با رشته پلویی و هم چنین شوید هم پخته میشود
- عنصر اصلی طعم دهنده و ادویه اصلی آن گردغوره میباشد.
طرز تهیه:
برای تهیه ته چین شاهرودی در ابتدا برنج را مانند چلو آبکشی میکنند سپس گوشت گوسفند را با نمک فلفل گردغوره و اندکی پیاز خام طعم دار میکنند. کف قابلمه را ته دیگ مورد علاقه خود (نان یا سیب زمینی) قرار میدهند. سپس یک لایه برنج ریخته بعد گوشتهای طعم دار اضافه میکنند اگر از بادمجان سرخ شده یا سایز عناصر دور شده استفاده کنند بروی آنها داخل برنج ادویه فراوان اعم از فلفل سیاه و گردغوره میزنند سپس بروی آنها برنج ریخته و غذا را برای دم کشی میگذارند مدت زمان غذا باتوجه به نوع گوشت مورد استفاده تقریباً به شرح زیر است:
گوشت گوسفند تقریباً سه الی چهار ساعت
مرغ دو ساعت تا سه ساعت
گوشت گاو پیشنهاد نمیشود چون سفت شده و غذا دیر پز میشود.
بهترین قسمت گوشت گوسفند دنده میباشد که اندک چربی بر روی دنده طعم فوقالعاده به غذا میدهد.