مواد لازم:
- آرد برنج 1 پیمانه
- نشاسته گل 2/1 پیمانه
- شکر 4/3 پیمانه
- گلاب 2/1 پیمانه
- شیر 5 پیمانه
- آب سرد 3 پیمانه
- زعفران حل شده قدری
- خلال بادام 4/3 پیمانه
- پودر پسته جهت تزیین
چگونگی تهیه:
1-برای تهیه ترحلوای شیرازی در ابتدا نشاسته را در مقداری از آب سرد حل می کنیم و کمی استراحت می دهیم تا نشاسته ته نشین شده و آب روی آنرا دور می ریزیم ( اگر نشاسته در منزل تهیه شده بود چندین بار آب روی آن را عوض می کنیم تا طعم خاص آن خارج شود ).
2- 3 کپ آب سرد را روی نشاسته اضافه و در مخلوط می کنیم و از صافی رد کرده و در ظرف مناسب می ریزیم
3- آرد برنج را در شیر حل کرده و از صافی گذارنیده و به نشاسته اضافه می کنیم
4- ظرف را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم می زنیم تا مخلوط غلیظ شود و یک لایه نازک پشت قاشق را بگیرد و در این مرحله شکر و گلاب را اضافه می کنیم و به هم زدن ادامه داده تا مایه به آرامی بجوشد ، وقتی کامل غلیظ شد به طوری که جای خط چنگال روی آن محو نشود خلال بادام را اضافه می کنیم و 2/1 حلوا را در سینی چرب شده مناسب به قطر 1 سانت می ریزیم
5- در بقیه حلوا زعفران اضافه کرده و کمی هم زده و در ظرف چرب شده دیگر می ریزیم و پودر پسته روی دو قسمت حلوا می پاشیم و اجازه می دهیم تا حلوا در دمای اتاق خنک شود و سپس بهتر است 2 ساعت در یخچال نگه داشته و سپس به صورت لوزی بریده و یکدرمیان در ظرف از هر دو رنگ می چینیم
نکته: ترحلوا را نباید به محض ریختن در یخچال قرار داد چون روی حلوا ترک می خورد و همچنین در هنگام طبخ اگر در غلظت مناسب برداشته نشود حلوا روی آن ضمن خنک شدن ترک برمی دارد
نکته : در بعضی از دستورها از میزان آرد کاسته و بر میزان نشاسته می افزایند.