نویسندگان | مجید نیمروزی ، مریم بمانی ، منیژه زارع ، سمانه زازرانی ، نجمه سلطان آبادی ، مریم فتحی ، مرضیه فیروزپور |
چکیده | حرارت در علم نوین کیفیتی است که باعث افزایش مولکول ها می شود . بقای انسان وابسته به نگهداری حرارت درونی تا حدی است که افعال بدنی در آن به درستی انجام گیرد. از دیدگاه طب سنتی ، حرارت دو نوع است : غریزی و اسطقسی . حرارت غریزی ، حرارت ذاتی است که گرمی ان سوزندگی ، تعفین و فساد ندارد در طب سنتی ، برای تعیین گرمی و سردی ملمس بیمار از دست خود استفاده میکند ، اما ملمس بیمار برای تعیین حرارت غریزی بیمار کافی نیست . علاوه بر ملمس ، افعال اندام های رئیسه یعنی قلب ، مغز و کبد نیز باید بررسی شوند . حفظ حرارت غریزی و رطوبت ، نقش حیاتی در تندرستی و طول عمر دارد . هوا ، غدا و نوشیدنی ، خواب و بیداری ، حرکت و سکون ، احتباس و استفراغ و در نهایت، اعراض نفسانی یا حالات روحی شش اصل اساسی حفظ حرارت غریزی هستند . تغییر کیفیات مانند حرارت منجر به ایجاد سوءمزاج در اندام ها و بیماری می شود . با وجود تفاوت میان تعاریف و اصطلاحات دو دیدگاه سنتی و نوین درباره حرارت ، در هر دو مکتب به اهمیت حفظ حرارت درونی بدن و نقش آن در سوخت و ساز و سلامت اذعان شده است . این تحقیق بر ان است زمینه ای برای توجه بیشتر پژوهشگران به مفاهیم پایه ای طب سنتی فراهم آورد . |
لینک دانلود مقاله | نقش حرارت در سلامت از دیدگاه طب سنتی و پزشکی نوین |
عنوان نشریه | تاریخ پزشكی ، تابستان 1393 |
نوشته های مرتبط
بررسی وضعیت درمان 20 بیمار دارای زخم پای دیابتی درجه 2 و 3 براساس پروتکل های درمانی مبتنی بر طب سنتی ایرانی در بجنورد طی سال های 95-1394، یک مطالعه مقایسه ای با درمان های لیزر کم توان
نویسندگان حسن حاج طالبی ، حسن خانی ، حمیدرضا حاج طالبی چکیده مقدمه: زخم پای دیابتی یکی از شایع ترین مشکلات در بیماران دیابتی می باشد. درمان زخم پای دیابتی بسیار پیچیده است و نیاز به دقت زیادی دارد به...
کاربردهای درمانی شیر شتر در بیماری های کبد
نویسندگان سید موسی الرضا حسینی ، سعید زیبائی ، مهدی یوسفی ، علی تقی پور ، محمد رضا نورس چکیده سابقه و هدف: در منابع طب سنتی ایران شیر شتر با خواص غذائی وداروئی متعدد،به ویژه در كبد و درمان...