مواد لازم:
- لبو: ۱ کیلوگرم
- سیاه دانه: ۲ قاشق غذاخوری
- تخم گشنیز: ۱ قاشق غذاخوری
- شکر در صورت تمایل: ۲ قاشق غذاخوری
- دانه فلفل: ۵ عدد
- رزماری: ۱ برگ
- سرکه: ۲ لیوان
- نمک: به مقدار لازم
دستور تهیه:
برای تهیه ترشی لبو در ابتدا لبوها را بادقت و با برس، با آب سرد بشویید تا گل و لای آن از بین برود. لبوها را بدون اینکه سر و ته آن را ببرید با مقداری آب در قابلمه بر روری حرارت بگذارید و به مدت ۲ ساعت اجازه دهید تا لبوها بپزند. لبوهای پخته شده را بگذارید کمی خنک شوند و آنها را حلقه حلقه برش بزنید. با استفاده از قالب هاب دلخواه برای زیباتر شدن ترشی، لبوهای ورقه شده را قالب بزنید. لبوهای قالب زده شده را در قابلمه به همراه سرکه بر روی حرارت بگذارید و به مدت ۲ دقیقه باید باهم بجوشند. در صورت تمایل میتوانید شکر را نیز با لبو و سرکه در قابلمه بگذارید و بجوشانید. سپس بگذارید تا لبو و سرکه خنک شوند. حالا یک برگ رزماری، سیاه دانه، تخم گشنیز، نمک، دانه فلفل را به لبوها و سرکه اضافه نمایید و همه را با هم به آهستگی مخلوط کنید. ترشی را در یک شیشه مناسب بریزد و در یک جای خنک نگهداری کنید. ترشی لبو بعد از یک هفته آماده است که آن را باید در یخچال نگهداری کنید.