خوردن و آشامیدن

روش سنتی تهیه روغن ها

روش طب سنتی برای تهیه روغن های گیاهی در خانه

روغن های حیوانی یا روغن زیتون، کنجد، هسته انگور، ذرت و آفتاب گردان طبیعی بسیار بهتر از روغنهای نباتی اند.

مصرف روغنهای نباتی باعث رسوب کلسترول در دیواره رگ ها، تنگی عروق قلب، افزایش فشار خون و افزایش کلسترول بد و کاهش کلسترول خوب می شود. همچنین اسیدهای چرب ترانس موجود در این روغن ها، در ایجاد زخم های گوارشی ، اختلال در سوخت و ساز گلوکز و افزایش التهاب بدن نقش اساسی دارد.

اثر گذاری روغنهای گیاهی بر پوست و زیبایی بر همگان روشن شده است. گیاهان دارویی بخاطر قابلیتشان برای تسکین خارش، نیش پشه، بریدگیهای جزئی و سایر تحریکات پوستی مورد توجه زیادی قرار گرفته‌اند. اگر شما در باغتان گیاهان دارویی پرورش می‌دهید و یا در منطقه اطرافتان گیاهان خودرو می‌روید و یا در عطاریها و بازارهای محلی یافت می‌شود می‌توانید از آنها استفاده کنید و آنها را به قفسه گیاهان دارویی خود اضافه کنید.

روش سنتی تهیه روغن ها

  • ابتدا باید یک روغن مناسب به عنوان روغن پایه انتخاب نمایید. روغن های بادام، کنجد یا زیتون معمولاً برای این منظور بکار می روند.
  • مرحله بعد جوشاندن یا دم کردن و سپس صاف کردن برگ های گیاه یا بذر مورد نظر است.
  • محلول صاف شده را درون روغن پایه ریخته و با حرارت خیلی کم اجازه بدهید آب آن تبخیر شود.
  • مقداری آب در ته ظرف باقی می ماند که به آسانی قابل جدا کردن از روغن است.
  • روغن اسطوخودوس را بهتر است با پایه روغن بادام شیرین تهیه کنید. به این شیوه حرارت آن ملایم تر شده و عوارض کمتری برای گرم مزاج ها دارد.
  • بعضی ها، گیاه را همراه با کمی روغن حامل داخل مخلوط کن قرار می‌دهند و قبل از ریختن گیاه در شیشه آن را خیلی ریز خرد کرده یا پوره می‌کنند. این روش اختیاری است و برای بعضی از گیاهان از جمله همیشه بهار روش خوبی است اما همیشه لازم نیست. تئوری ورای این کار این است که گیاه به هنگام خرد شدن به تعداد بیشتری تقیسم شده و سطحی که در تماس باروغن است افزایش می‌یابد.

توجه کنید

  • اکثر گلها یا گیاهان را می‌توان برای روغن‌گیری استفاده کرد اما باید مطمن شوید که در مورد گیاهی که انتخاب می‌کنید، اطلاعات داشته باشید. بعضی از گیاهان بخاطر خواص تسکین دهنده‌شان استفاده می‌شوند در حالی که سایرین بخاطر بوی خوششان انتخاب می‌شوند.
  • استفاده از گلها و گیاهان خشک بهتر است چون گیاهان تازه حاوی آب هستند که موجب رشد کپک و قارچ روی روغن نهایی می‌شود. بعضی از گیاهانی که برای تهیه روغن گیاهی استفاده می‌شوند اسطوخودوس، رز، رزماری و کاج هستند اما انتخاب گیاه بستگی به استفاده شما و خواص آن گیاه دارد
  • برای مطمین شدن از سلامت روغن، بهتر است آن را بو کنید. زیرا با بوی روغن متوجه خراب شدن آن می‌شوید. روغن فاسد بویی شبیه یک ماده مومی ترشیده می‌دهد. همچنین از روی غلظت آن نیز قابل تشخیص است.

کاربردهای روغن های سنتی و گیاهی

  • اضافه کردن چند قاشق از آنها به حمام گرم برای نرمی پوست و ایجاد بوی خوش برای بدن
  • استفاده از آنها به عنوان روغن ماساژ یا روغن بچه
  • افزودن به لوسیون خانگی یا اسپری مرطوب کننده
  • استفاده از آنها به تنهایی به عنوان مرطوب کننده
  • استفاده از آنها در مرهم زخم و پمادهای گیاهی
  • استفاده از آنها در بالم لب خانگی
  • استفاده در حشره کش خانگی
  • افزودن مقدار کمی از آنها به شامپو بدن بچه
  • و استفاده در آشپزی
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۱ (۱ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
1 (1 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن